Ερώτηση Γιαννάκη για την κατάργηση της επιθεώρησης εργασίας Θήβας.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η κατάργηση του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας Θηβών "ξηλώνει» το νόμο 3762/2009 της Νέας Δημοκρατίας για την πληρέστερη και ορθολογική λειτουργία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στο νομό Βοιωτίας" σύμφωνα με την ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλη Γιαννάκη προς την Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου ακολουθεί την λογική Σημίτη, όπως εκφράστηκε με το ΠΔ 139/1999 για την απορρύθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους» τονίζει στην ερώτησή του ο Μιχάλης Γιαννάκης, ο οποίος καλεί την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τις αποφάσεις της και να λάβει υπόψη της τις θέσεις του Εργατικού Κέντρου Θηβών.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης
Αθήνα, 09 Φεβρουαρίου 2011
ΘΕΜΑ: «Κατάργηση Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας Θηβών»
Κυρία Υπουργέ,
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποκατέστησε με το ν. 3762/2008 την άδικη μεταχείριση που επεφύλασσε το ΠΔ 139/1999 της κυβέρνησης Σημίτη για την «Οργάνωση Υπηρεσιών Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας» ιδρύοντας πέρα από τα δύο Γραφεία Επιθεώρησης Εργασίας στη Θήβα και την Λιβαδειά, το Γραφείο Επιθεώρησης Εργασίας Σχηματαρίου.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου πιστή στη λογική Σημίτη, όπως εκφράστηκε από το ΠΔ 139/1999 αναφορικά με την απορρύθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους σε σχέση με την εφαρμογή και τήρηση της ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας, έφερε σε διαβούλευση ένα απαράδεκτο νομοσχέδιο, που όχι μόνο δεν στελεχώνει τα υπάρχοντα Γραφεία με το κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό, αλλά αντίθετα, επιχειρεί να «ξηλώσει» το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στο νομό Βοιωτίας καταργώντας το Γραφείο Θηβών.
Επιχειρεί έτσι, αναίτια και αδικαιολόγητα, να ακυρώσει το νομοθέτημα της προηγούμενης κυβέρνησης, που οργάνωνε πλήρως και αποτελεσματικά το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στο νομό Βοιωτίας με την λειτουργία τριών Γραφείων (Λιβαδειά, Θήβα, Σχηματάρι), ενώ ταυτόχρονα η απόφασή της αποκαλύπτει την επιδεικτική αδιαφορία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την περιοχή της Θήβας όπου:
- απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι στην βαριά βιομηχανία της επαρχίας Θηβών
- η εργοδοτική αυθαιρεσία οργιάζει υπό την απειλή της εντεινόμενης ανεργίας για χιλιάδες εργαζόμενους
- η μαύρη εργασία πολλαπλασιάζετε λόγω της συγκέντρωσης μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή
- δεκάδες επιχειρήσεις κλείνουν αφήνοντας στους δρόμους εκατοντάδες εργαζομένους
ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΩΝ, ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
-Ποιο λόγοι επιτάσσουν την κατάργηση του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας Θηβών;
-Αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ότι ενδεχόμενη εφαρμογή αυτής της απόφασης θα οξύνει τα προβλήματα της εργατικής αυθαιρεσίας και της «μαύρης» εργασίας, με όποιες συνέπειες αυτό συνεπάγεται για τα ήδη προβληματικά Ασφαλιστικά Ταμεία της Χώρας;
-Έχει ζητήσει και έχει λάβει η κυβέρνηση της «δημόσιας διαβούλευσης» τις θέσεις και τις προτάσεις του Εργατικού Κέντρου Θηβών;
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του