Ποινικές διώξεις κατά ρατσιστών


Ποινικές ευθύνες θα αντιμετωπίζουν αυτεπαγγέλτως όσοι προκαλούν εκδηλώσεις ρατσισμού και ξενοφοβίας, σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Το νομοσχέδιο προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη των πρωταγωνιστών φαινομένων ρατσισμού σε βάρος ομάδας ή προσώπου με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή ακόμη και το γενετήσιο προσανατολισμό, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. 

Επίσης, προσδιορίζονται ως ρατσιστικές εκδηλώσεις και τιμωρούνται ποινικά οι ενέργειες που έχουν στόχο θρησκευτικά σύμβολα, οίκους λατρείας, χώρους διαμονής, ψυχαγωγίας κλπ... Παράλληλα, καθιερώνονται για πρώτη φορά διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα σε βάρος των νομικών προσώπων που έχουν ανάμιξη σε ρατσιστικές εκδηλώσεις. 
Δηλαδή τόσο μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και έφτιαξαν νόμο για τους ρατσιστές;
Πηγή: www.zougla.gr
Σημ.: Καλά κάνουν και φτιάχνουν νόμους αλλά να φτιάξουν για όλους. Για τους φουκαράδες τους Έλληνες δεν βλέπω τίποτα, ας καίνε σημαίες, την Αγία γραφή, οι αλλοδαποί. Εκεί δεν υπάρχει νόμος, είναι νόμιμοι. Δεν βλέπουν ρατσισμό εκεί, ας είναι και παράνομα στην χωρα μας.  Α ρε καημένε Έλληνα τι τραβάς, και τι θα τραβήξεις ακόμα. Στο τέλος θα είσαι παράνομος που θα δηλώνεις πως είσαι Έλληνας και θα διώκεσαι.Για τα θρησκευτικά σύμβολα που τα βγάζουν από τα σχολεία δεν διώκεται κανείς. Άααααλο αυτό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του