Η προκήρυξη των πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ. Βοιωτίας



Με πλέι οφ και πλέι άουτ η Α΄ κατηγορία.

Βαγγέλης Ζαγκώτσης 31/07/2017 112 ΕΠΣ Βοιωτίας



ΈΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ: 28/08/2017

SUPER CAP 02/09/2017

ΚΥΠΕΛΛΟ: 1η αγωνιστική 09-10 /09/2017 , 2η αγωνιστική : 15-16/09/ 2017 θα αγωνιστούν οι ομάδες της Β’ Κατηγορίας σε δυο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια και οι ομάδες που θα περάσουν στη συνεχεία θα κληρωθούν με τις ομάδες της Α΄ κατηγορίας οι υπόλοιπες αγωνιστικές του Κυπέλλου θα οριστούν με απόφαση της επιτροπής πρωταθλήματος και Κυπέλλου.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ έναρξη : 23/09/2017. Ένας (1) όμιλος των 16 ομάδων.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ έναρξη : 01/10/2017. Δύο (2) όμιλοι με απολύτως γεωγραφικά κριτήρι

ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Στην νέα ποδοσφαιρική περίοδο 2017 – 2018, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΝΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ ΕΙΚΟΣΙ (20) ΕΤΏΝ ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, στον διεξαγόμενο αγώνα συνεπώς και καθ όλη την διάρκεια του αγώνα (αρθρο 19 παρ 8) .Για τον υπολογισμό της ηλικίας θα λαμβάνεται υπόψη η 1η Ιανουαρίου του έτους γεννήσεως τους ήτοι : γεννηθέντες από 01/01/1997 και εντεθέν , οι οποίοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής έως το τέλος του πρωταθλήματος.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Για την Α΄ Κατηγορία θα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Η ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ JUNIOR.

Σε περίπτωση μη κατάθεσης δήλωσης συμμετοχής στο πρωτάθλημα υποδομής , δεν γίνεται δεκτή η δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα Ανδρών.

Σε περίπτωση μη καθόδου στον πρώτο αγώνα υποδομής , θα επιβάλλεται πρόστιμο 200€ , για δεύτερο 300€ και για τρίτο 500€ .

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ PLAY-OFF Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Στο Πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας για την ανάδειξη του Πρωταθλητή θα υπάρχει το Σύστημα Play-Off. Για τον Υποβιβασμό των Σωματείων θα χρησιμοποιηθεί το Σύστημα των Play-Out. Η συμμετοχή των Σωματείων στα Play-off και Play-out Α΄ ερασιτεχνικής Κατηγορίας είναι υποχρεωτική.

Για τη μη συμμετοχή σ’ αυτούς τους αγώνες επιβάλλονταικυρώσεις σύμφωνα με τον Κ.Α.Π.(Άρθρο 17,παρ.2)

Α) Σε περίπτωση ισοβαθμίας βαθμών και τερμάτων των ομάδων μετά την λήξη του Πρωταθλήματος , γίνεται αγώνας κατάταξης σύμφωνα μα το άρθρο 20 ΚΑΠ ΕΡΑΣ.ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ για την τελική βαθμολογία του Πρωταθλήματος

Β) Οι αγώνες των PLAY OFF δεν θα διεξαχθούν εφόσον η μεταξύ τους διαφορά του (1ου ) πρώτου με τον (2ο ) δεύτερο είναι πέντε (5) βαθμοί και άνω (πχ 50 ο πρώτος και 45 ο δεύτερος , αναδεικνύεται πρωταθλητής ο 1ος του πρωταθλήματος ). Εάν δεν υπάρχει διαφορά των πέντε 5 βαθμών , οι αγώνες θα διεξαχθούν με το σύστημα των Play-Off για τη ανάδειξη Πρωταθλητή , όπως αναφέρετε παρακάτω

Οι αγώνες σ΄αυτή την περίπτωση θα είναι μονοί . Στην πρώτη φάση θα διεξαχθούν οι αγώνες α) μεταξύ του 2ου με τον 5ο (2Χ5) και β) μεταξύ του 3ου με τον 4ο (3Χ4) όπως αυτοί κατατάχθηκαν βαθμολογικά με τη λήξη του πρωταθλήματος , με έδρες του 2ου και του 3ου . Ως πλεονέκτημα για την πρόκριση της ομάδος των αντίστοιχων ζευγαριών δίνεται στον 2ο και στον 3ο η έδρα η νίκη και η ισοπαλία .Ενώ για την πρόκριση του 5ου και του 4ου είναι μόνο η νίκη .

Παράταση και πέναλτι στα παραπάνω παιχνίδια δεν υπάρχουν.

Με αυτό τον τρόπο οι προκρινόμενες ομάδες οι οποίες θα προκύψουν από την διεξαγωγή των
δύο αγώνων θα αγωνιστούν μεταξύ τους. Λαμβάνοντας ως έδρα, την έδρα του σωματείου που κατέλαβε στο πρωτάθλημα την μεγαλύτερη βαθμολογική θέση.

Η πρόκριση δίνεται στη γηπεδούχο ομάδα με νίκη και ισοπαλία ενώ στη φιλοξενούμενη μόνο
με νίκη. Η προκρινόμενη ομάδα δίνει αγώνα με την πρώτη ομάδα στο βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος , στο Αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΒ στον Αγ. Σπυρίδωνα Ορχομενού.

Πρωταθλητής για την Ποδοσφαιρική Περίοδο 2017-2018 ανακηρύσσεται από αυτό τον αγώνα, ο μεν πρώτος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος με νίκη και ισοπαλία ενώ η προκρινόμενη ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια μόνο με νίκη .

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ PLAY-OUT A΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Α) Σε περίπτωση ισοβαθμίας βαθμών και τερμάτων των ομάδων μετά την λήξη του Πρωταθλήματος , γίνεται αγώνας κατάταξης σύμφωνα μα το άρθρο 20 ΚΑΠ ΕΡΑΣ.ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ για την τελική βαθμολογία του Πρωταθλήματος.

Β) Ο 16ος Υποβιβάζεται απ ευθείας.

Γ) Οι 15ος ,14ος,13ος ,12ος, παίζουν Play-out σε μίνι πρωτάθλημα (διπλών αγώνων) λαμβάνοντας υπ όψη την τελική βαθμολογία της κάθε ομάδος που κατέκτησε στο πρωτάθλημα (12ος,13ος, 14ος,15ος,) διαιρώντας δια τέσσερα και εκ του αποτελέσματος που θα προκύψει ξεκινάει η κάθε ομάδα με τους ανάλογους βαθμούς.

Ο δεκαδικός αριθμός που θα προκύψει μετά την διαίρεση του 0,5 και άνω , προσμετράτε στον επόμενο ακέραιο βαθμό (πχ18:4=4,5=5) ενώ του 0,4 και κάτω προσμετράτε στον προηγούμενο ακέραιο βαθμό (πχ17:4=4,25=4).

Η ομάδα που κατακτά την 12η θέση κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος, πριμοδοτείται για την βαθμολογία της έναρξης των Play-Out με έναν ακόμη βαθμό από αυτούς που θα προκύψουν κατά την διαίρεση.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας των ομάδων μετά την ολοκλήρωση των αγώνων Play-Off , υπερισχύει η ομάδα που στη κανονική περίοδο τερμάτισε υψηλότερα.

Η κλήρωση των αγώνων Play-Out θα γίνει στα γραφεία της ΕΠΣ Βοιωτίας παρουσία εκπροσώπων των διαγωνιζόμενων ομάδων μετά την λήξη του Πρωταθλήματος . Με αυτό τον τρόπο κατοχυρώνεται η τελική βαθμολογί .

Μετά την διεξαγωγή των Play-Out κατοχυρώνονται οι 15η, 14η, 13η, 12η, θέση του Πρωταθλήματος.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

α . Στη νέα ποδοσφαιρική περίοδο 2017 – 2018, η συμμετοχή στο Κύπελλο και των σωματείων Β΄ Κατηγορίας, θα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ καθώς μειώνεται το παράβολο από 100€ σε 50€ για την Β΄ Κατηγορία

β . Στην πρώτη φάση θα αγωνιστούν οι ομάδες της Β’ Κατηγορίας σε δυο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια και οι ομάδες που θα περάσουν στη συνεχεία θα κληρωθούν με τις ομάδες της Α΄ κατηγορίας οι υπόλοιπες αγωνιστικές του Κυπέλλου θα οριστούν με απόφαση της επιτροπής πρωταθλήματος και Κυπέλλου.

γ .Οι ημιτελικοί και ο Τελικός Κυπέλλου θα διεξαχθούν στο γήπεδο της ΕΠΣΒ στον Αγ, Σπυρίδωνα Ορχομενού .

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ Α’ και Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

α. Για τα σωματεία της Α’ Κατηγορίας, στην νέα ποδοσφαιρική περίοδο 2017 – 2018, θα πρέπει, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, να έχουν προπονητή , κάτοχο διπλώματος UEFA Β΄ και να έχει εκδοθεί ΔΕΛΤΙΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ από την ΕΠΣ Βοιωτίας.

Σε περίπτωση αλλαγής προπονητή η ομάδα θα μπορεί να μείνει χωρίς προπονητή μέχρι δύο αγωνίστηκες και σε κάθε επόμενη αγωνιστική θα του επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε αγώνα που δεν θα έχει προσλάβει Προπονητή.

β. Για την Β΄ Κατηγορία ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ για να εκτελεί χρέη προπονητή κάποιος, θα πρέπει να έχει Δίπλωμα ή Πιστοποίηση UEFA ανεξαρτήτου κατηγορίας και να έχει εκδοθεί ΄΄ΔΕΛΤΙΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ"

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Η είσοδος δημοσιογράφων επιτρέπεται στα γήπεδα μετά από αίτηση και έγκριση αυτής από το ΕΕ της ΕΠΣ Βοιωτίας , η οποία και θα χορηγεί σχετική κάρτα διαπίστευσης.

ΑΛΛΑΓΗ ΑΓΩΝΑ
Οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν από τη διοργανώτρια αρχή την αλλαγή ημέρας και ώρα αγώνα κατόπιν κοινού αιτήματος των διαγωνιζομένων ομάδων τουλάχιστον 5 ημέρες πριν τον αγώνα.

ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ : ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ & ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΦΕΙΛΕΣ

Ενημερώνουμε όλα τα σωματεία, ότι σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 14 του Παραρτήματος Β:
Διατάξεις Εφαρμογής Κανονισμού για τους Ερασιτέχνες Ποδοσφαιριστές (Κανονισμός Μετεγγραφών):

α. «Δεν μπορούν να αποκτούν, να αποδεσμεύουν και να παραχωρούν, με οποιονδήποτε τρόπο, ποδοσφαιριστές, τα σωματεία που οφείλουν χρηματικά ποσά, από οποιονδήποτε λόγο, σε υπερκείμενες Αρχές (Ενώσεις, Ε.Π.Ο.)».

β. Κάθε σωματείο δύναται να αποκτά με μετεγγραφή ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ αριθμό ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών από 1/1 έως 31/1 και από 1/7 έως 30/10 κάθε έτους.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Στα Πρωταθλήματα των υποδομών Παίδων, Προ παίδων και Τζούνιορ η Διαιτησία θα πληρωθεί από την ΕΠΣ Βοιωτίας

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι Δηλώσεις συμμετοχής όλων των κατηγοριών Α’, Β’ και Κυπέλλου, θα πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι την 25 Αυγούστου 2017 ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00μμ

α .Τα σωματεία, μαζί με την Δήλωση Συμμετοχής, θα πρέπει να υποβάλλουν και την ειδική έντυπη Υπεύθυνη Δήλωση «Συνυποσχετικό Διαιτησίας» περί αποδοχής του Καταστατικού, των Κανονισμών, των Εγκυκλίων, των Οδηγιών και των Αποφάσεων FIFA, UEFA και Ε.Π.Ο. (άρθρο 2 παρ. 3Α εδ. ιγ του Καταστατικού της Ε.Π.Ο.).

β .Τα σωματεία θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν Fax και e-mail , προκειμένου να γίνεται η αλληλογραφία μεταξύ ΕΠΣΒ και ομάδων.

Το e-mail της ΕΠΣΒ είναι epsv@otenet.gr

γ. Οι καταστάσεις υγείας θα πρέπει να είναι πλαστικοποιημένες .

δ. Τα παράβολα συμμετοχής για το πρωτάθλημα 2017-2018 έχουν καθοριστεί ως εξής:
Α΄ Κατηγορία : 330€
Β΄ Κατηγορία : 280€
Παιδικό :100€
Προ παιδικό :70
Junior: 50€
Συμμετοχή στο Κύπελλο : 100€ και για την Α΄ κατηγορία και 50 για την Β΄ Κατηγορία
Παράβολο ενστάσεων : 300€
Συνδρομή : 20€

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ –ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Τα σωματεία που έχουν δικαίωμα και επιθυμούν να λάβουν μέρος στο Πρωτάθλημα αυτό , πρέπει να έχουν τακτοποιήσει τις πάσης φύσεως οικονομικές εκκρεμότητες με την ΕΠΣΒ, άλλως οι δηλώσεις συμμετοχής , με απόφαση του ΔΣ της ΕΠΣΒ δεν θα γίνονται δεκτές.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του