Φόβοι στο Μαξίμου για διαρροή πληροφοριών: Ενδελεχής σάρωση όλων των γραφείων – Άλλαξαν οι τριψήφιοι κωδικοί των «πορτοκαλί» τηλεφώνων







Παίρνει μέτρα η νέα Κυβέρνηση, καθώς πάντα υπάρχει ο κίνδυνος υποκλοπής τηλεφωνικών συνομιλιών. 



Εξάλλου μην ξεχνάμε πως ξένες μυστικές υπηρεσίες παραμονεύουν, καθώς θέλουν να ακούν τα πάντα.

Επίσης κανείς δεν μπορεί να εμπιστευθεί και την προγουγούμενη Κυβέρνηση, καθώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το σενάριο ότι μπορεί να υπάρχουν στελέχη στις Μυστικές Υπηρεσίες που είναι φιλικά προσκείμενες στο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Όταν ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε το Μέγαρο Μαξίμου από τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα, μπήκαν αρχικά στο νεοκλασικό κτίριο της Ηρώδου Αττικού οι πιο στενοί και έμπιστοι συνεργάτες του και ακολούθως τοποθετήθηκε και το υπόλοιπο επιτελείο του.





Πριν όμως γίνει αυτό, πραγματοποιήθηκε ενδελεχής σάρωση όλων των γραφείων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τυχόν υπάρχουν «κοριοί» ή άλλες συσκευές παρακολούθησης και συνακρόασης που μπορεί να είχαν τοποθετηθεί όχι αναγκαστικά από τους προηγούμενους κατόχους αλλά από τρίτους, π.χ. μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών, αναφέρει το newsbeast.gr

Το ίδιο είχε πράξει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όταν μπήκε στο Μέγαρο. Ευτυχώς, όλοι οι χώροι βρέθηκαν «καθαροί».

Ωστόσο από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κατά καιρούς έχουν υπάρξει υποψίες για παρακολούθηση υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων και για το λόγο αυτό αλλάζουν συνεχώς κωδικοί και τηλεφωνικοί αριθμοί όταν πρόκειται για ευαίσθητες επικοινωνίες.

Μάλιστα πολύ πρόσφατα, αντικαταστάθηκαν όλες οι διαβαθμισμένες τηλεφωνικές συσκευές των υπουργών προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις που θα έθεταν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας, ιδίως σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο εξαιτίας της ρητορικής και των απειλών του εκ μέρους της τουρκικής πλευράς με αφορμή την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην ελληνική και την κυπριακή ΑΟΖ.


Τα πάλαι ποτέ «πορτοκαλί» τηλέφωνα που διαθέτουν υπουργοί, αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και μια σειρά από κρατικούς αξιωματούχους έχουν αντικατασταθεί από περίπου 200 σκουρόχρωμες απόρρητες συσκευές που μεταφέρουν το σήμα μέσω ενός ασφαλούς δορυφορικού συστήματος.

Ελπίζουμε πάντως πως η ΕΥΠ να έχει ρίξει το κύριο βάρος της στους εχθρούς του Εθνους και όχι στις παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων καιι δημοσιογράφων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του