Εκτός ρωσικού αγωγού η Ελλάδα! – Από τη Βουλγαρία η δεύτερη γραμμή του «Turkish Stream» – Άσχημη εξέλιξη





Διευκρινίσεις για τη διαδρομή της δεύτερης γραμμής φυσικού αερίου του Turkish Stream έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ.



Από τη Βουλγαρία και όχι από την Ελλάδα θα διέρχεται η δεύτερη γραμμή του αγωγού φυσικού αερίου «Turkish Stream», όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας.

«Η δεύτερη γραμμή του Turkish Stream θα διέρχεται μέσω της Βουλγαρίας, της Ουγγαρίας, της Σερβίας. Απευθείας μέσω της Βουλγαρίας» τόνισε, χαρακτηριστικά, ο Αλεξάντερ Νόβακ, κληθείς να σχολιάσει τη διαδρομή του νέου αγωγού.

Η δήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε, μετά το τέλος της συνάντησης της Διακυβερνητικής Επιτροπής μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έναρξη της πρώτης γραμμής του Turkish Stream είναι προγραμματισμένη για την 1η Ιανουαρίου του 2020.





Όσον αφορά την έναρξη της δεύτερης γραμμής του project, ο Νόβακ διευκρίνισε ότι η ημερομηνία θα εξαρτηθεί από τον χρόνο κατασκευής των σχετικών υποδομών.

Πρόσθεσε παράλληλα, ότι η επέκταση του βουλγαρικού δικτύου μεταφοράς αερίου, με στόχο την αποδοχή του αερίου του TurkStream, πραγματοποιείται στη βάση του διαθέσιμου χρονοδιαγράμματος.

«Υπάρχουν συμφωνίες μεταξύ της Gazprom και του βουλγαρικού υπουργείου Ενέργειας. Έχει υπογραφεί ένας οδικός χάρτης και το project υλοποιείται στη βάση αυτού του οδικού χάρτη» υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός, σχολιάζοντας τις ανησυχίες για την πορεία εκτέλεσης των έργων στη Βουλγαρία.

Υπενθυμίζεται ότι οι δίδυμοι αγωγοί του TurkStream αναμένεται να έχουν μέγιστη δυνατότητα μεταφοράς 31,5 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως.


Η πρώτη γραμμή θα μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Τουρκία μέσω της Μαύρης Θάλασσας, ενώ η δεύτερη γραμμή αναμένεται να μεταφέρει αέριο στη Νότια και Κεντρική Ευρώπη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του