Oι ΗΠΑ «γονατίζουν» τον Ερντογάν: Ετοιμάζονται «χτυπήματα» κατά της λίρας – Το Κογκρέσο θέλει να «τελειώσει» την Τουρκία








Όπως αναφέρουν πηγές από την Ουάσινγκτον, την απόφαση για το «πέταγμα» της Τουρκίας έξω από το πρόγραμμα των F-35 έλαβε ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ.



Όπως ανέφερε λοιπόν ο Μιχάλης Ιγνατίου στο δελτίο του Open, δική του απόφαση λοιπόν θα είναι και το αν θα ληφθούν νέες κυρώσεις. Απέναντί του έχει ένα αντιτουρκικό και θυμωμένο Κογκρέσο, που του ζητά να πράξει ότι προβλέπεται.

Το βασικό «χτύπημα» αναμένεται να είναι εναντίον του τραπεζικού συστήματος και γενικότερα κατά της Τουρκικής οικονομίας. Κυρώσεις επίσης μπορεί να υπάρξουν και κατά προσώπων και εταιρειών που ενεπλάκησαν στην παραλαβή των S-400, δηλαδή ακόμα και υπουργών του Ερντογάν.

Mάλιστα όπως αναφέρει ο Μ. Ιγνατίου, χθες ο Σύμβουλος Ασφαλεία Τ. Μπόλτον, ανέβασε φωτογραφία με τον Ν. Δένδια. Με αυτό τον τρόπο έστειλε έμμεσο μήνυμα στον Ερντογάν όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος.


John Bolton
✔@AmbJohnBolton




Today, Foreign Minister Nikos Dendias and I discussed the priorities of the new Greek government and the continued strengthening of the strategic relationship between the United States and Greece.


733
3:20 π.μ. - 18 Ιουλ 2019
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
197 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό






Δείτε το βίντεο:
Δείτε το βίντεο:

ΟΡΓΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ



ΟΡΓΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ


Οργισμένος είναι ο Ερντογάν μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποκλείσει την Τουρκία από τα F-35 Tηλεφώνησε στον σύμβουλο του Τραμπ, Τζον Μπόλτον. Σε κάκιστο σημείο οι σχέσεις των δύο χωρών.

Η δήλωση αυτή έγινε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ερντογάν με τον Τζον Μπόλτον, τον σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα Εθνικής Ασφάλειας.

Αφού ξεκίνησε η παράδοση του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 στην Τουρκία, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αποκλείουν την Τουρκία από το πρόγραμμα των υπερσύγχρονων μαχητικών F-35.


Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν είπε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών, που είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, δεν θα μπορούσαν να παραμείνουν υγιείς με τέτοιες μονομερείς αποφάσεις, πρόσθεσε το CNN Turk.

ΓΥΜΝΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑ

Όπως ανέφερε πρώτο το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, την παράλυση της τουρκικής αεροπορίας οδηγεί η παραλαβή του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 καθώς το «πακέτο» των κυρώσεων περιλαμβάνει συστήματα υψίστης σημασίας για στρατιωτική ισχύ της Τουρκίας όπως τα μαχητικά F-16 που αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και τα ελικόπτερα Chinook και Black Hawk.

Οι κυρώσεις που εξετάζονται απο τις ΗΠΑ αναμένεται να είναι καταστροφικές για την τουρκική αμυντική βιομηχανία και τη λειτουργικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, εφόσον επιβληθούν. Οι Τούρκοι ήδη προετοιμάζονται για αυτό που έρχεται και στην Άγκυρα επικρατεί αγωνία για τις συνέπειες της αγοράς του ρωσικού συστήματος.

Τεράστιο πρόβλημα διαθεσιμότητας θα αντιμετωπίσουν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και πληροφορίες, τα τουρκικά F-16 μετά τον αποκλεισμό της Άγκυρας από το πρόγραμμα των μαχητικών στελθ F-35.

Σύμφωνα με πηγές του αμερικανικού πενταγώνου είναι θέμα χρόνου να δοθεί εντολή από την κυβέρνηση των ΗΠΑ στην κατασκευάστρια εταιρεία, να πάψει την ροή ανταλλακτικών των F-16 προς την Τουρκία.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η τουρκική πολεμική αεροπορία διαθέτει περίπου 239 F-16 όλων των εκδόσεων, εκ των οποίων βέβαια ήδη τα περισσότερα είναι καθηλωμένα λόγω έλλειψης πιλότων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του