ΕΚΤΑΚΤΟ! ΣΟΚ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΈΠΕΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ







Το ονοματολογικό μπαίνει, πλέον, σε μια περίοδο εντατικών διαπραγματεύσεων σε ανώτατο επίπεδο, με στόχο τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Ζόραν Ζάεφ να καταλήξουν σε συμφωνία πριν από τις 28 Ιουνίου, οπότε και πραγματοποιείται η επόμενη Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Το νέο όνομα που «έπεσε στο τραπέζι»
Πληροφορίες θέλουν οι δύο πλευρές να εξετάζουν μια εναλλακτική πρόταση, ένα νέο όνομα το οποίο δεν είχε ακουστεί μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, που επικαλείται δημοσίευμα , η πρόταση αυτή που εξέτασαν οι δύο πρωθυπουργοί καλύπτει και τους δύο όρους που θέτει η Αθήνα, χωρίς να σημαίνει ότι αυτή είναι και η οριστική πρόταση, καθώς θα χρειαστεί περισσότερη επεξεργασία, αλλά και πολιτική διαβούλευση στο εσωτερικό και των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το σκοπιανό site a1on.mk, το οποίο έχει προβεί και στο παρελθόν σε αποκαλύψεις αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις του ονοματολογικού, το νέο όνομα – πρόταση των Σκοπιανών προς την Ελλάδα είναι «Δημοκρατία της Ίλιντεν Μακεδονίας» (Ilindenska Republika Makedonija).

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εν λόγω ονομασία έχει το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση Ζάεφ για erga omnes, δηλαδή έναντι όλων.

Για την ώρα, η Αθήνα κρατά «κλειστά τα χαρτιά της», ωστόσο διπλωματικοί κύκλοι τονίζουν πως θέλει λεπτομερή εξέταση το θέμα, καθώς κρύβει παγίδες.

Ο λόγος είναι ότι η εξέγερση του Ίλιντεν στις αρχές του 20ου αιώνα είχε ως απώτερο στόχο τη δημιουργία αυτόνομης «Μακεδονίας», στην οποία θα περιλαμβάνονταν και ελληνικά εδάφη. Έτσι, η αποδοχή μιας τέτοιας ονομασίας, μπορεί να εγκυμονεί μελλοντικούς κινδύνους για την Ελλάδα.

Πάντως, η ίδια πηγή επισημαίνει πως το επικρατέστερο μέχρι στιγμής όνομα είναι το «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας», ωστόσο γραμμένο στην αγγλική γλώσσα.

Δηλαδή, ως Nova Macedonia ή New Macedonia, και όχι ως Nova Makedonija ή Gorna Makedonija.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του