«Ώρα μηδέν» για τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερωνύμου: Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα η Ιεραρχία






Σε τεταμένο κλίμα συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα η Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας, η οποία καλείται να αποφασίσει επί της συμφωνίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπίσκοπου Ιερωνύμου για τα κρίσιμα ζητήματα της μισθοδοσίας των κληρικών και την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.



Κατά τη διάρκειά της, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα «Ενημέρωσις περί προτάσεως υπό της Ελληνικής Κυβερνήσεως επί του θέματος της Εκκλησιαστικής Περιουσίας», θα ενημερώσει τα μέλη της Συνόδου για το περιεχόμενο και τη σημασία της κατ’ αρχήν συμφωνίας και εν συνεχεία θα ακολουθήσει συζήτηση επί της εισηγήσεως, προκειμένου να διαμορφωθούν τελικά οι θέσεις της Εκκλησίας από τους 82 Αρχιερείς της.

Εν αναμονή τελούν 9.200 κληρικοί, οι οποίοι αντέδρασαν έντονα, διότι σύμφωνα με το προσύμφωνο θα τεθούν εκτός του δημόσιου ταμείου και ζητούν απαντήσεις σε ερωτήματα για τη μισθοδοσία τους.

Η συνεδρίαση αναμένεται να είναι θυελλώδης, καθώς τουλάχιστον 30 Μητροπολίτες, από τους 82 που θα μετάσχουν, έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για τους βασικούς άξονες της συμφωνίας.
Ποιοι Μητροπολίτες αντιδρούν στη συμφωνία

Από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το κοινό ανακοινωθέν του Πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου, οι αντιδράσεις Μητροπολιτών και κληρικών ήταν πολλές, με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να επισπεύδει τη συνεδρίαση της Ιεραρχίας.




Μεταξύ των Μητροπολιτών που έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους είναι οι Μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιος και Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο Σπάρτης Ευστάθιος, ο Βεροίας Παντελεήμων, ο Κονίτσης Ανδρέας, ο Ναυπάκτου Ιερόθεος, ο Σάμου Ευσέβιος, ο Φθιώτιδος Νικόλαος, ο Μάνης Χρυσόστομος, ο Φλωρίνης Θεόκλητος, ο Πειραιώς Σεραφείμ, ο Σερρών Θεολόγος, ο Νέας Σμύρνης Συμεών, ο Κερκύρας Νεκτάριος, ο Εδέσσης Ιωήλ, ο Ζιχνών Ιερόθεος, ο Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, ο Παροναξίας Καλλίνικος, ο Λαγκαδά Ιωάννης, ο Χίου Μάρκος και ο Νέας Κρήνης Ιουστίνος.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνοι με τις κινήσεις του Ιερώνυμου είναι μεταξύ άλλων ο Ιωαννίνων Μάξιμος, ο Πατρών Χρυσόστομος και ο Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του