ΤΙ ΕΚΑΝΕ! ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΟΥΛ του Γρηγόρη Ψαριανού...




Δημήτρης Αλικάκος
Ανάρτηση του βουλευτή του Ποταμιού Γρηγόρη Ψαριανού (στο FB υπογράφει και ως "Loukas Sidiropoulos"). Ισχυρίζεται ότι αυτό είναι «το προπολεμικο Μεταλιο Φιλιας -πριν χαλασει...- της Σοβιετικης Ρωσιας με το 3ο Ραιχ».
Δεν ισχύει. Φιλία (και συνεργασία) μεταξύ των δυο χωρών υπήρξε, αλλά αυτό που έδειξε ΔΕΝ είναι κανένα "μετάλλιο φιλίας". Πρόκειται για διακριτικό στους ώμους διοικητών του Κόκκινου Στρατού που χρησιμοποιήθηκε το 1918-20 στο νοτιοανατολικό μέτωπο (http://fishki.net/1236634-svastika-na-krasnoj-zvezde.html). Τότε δεν υπήρχε ναζιστικό κόμμα, ούτε βέβαια ναζί και τα σύμβολά τους (η σβάστικα είναι παλαιό σύμβολο, δεν την ανακάλυψαν οι ναζί).
Φάουλ λοιπόν ο Ψαριανός.
(Αλλά μεγαλύτερο φάουλ είναι που, ενώ του έχει επισημανθεί το λάθος, δεν το κατεβάζει)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του