ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ – ΜΑΣ ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ!


φωτια
Φωτιά και στην Κορινθία!
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στις περιοχές του Καλάμου, του Καπανδριτίου και του Βαρνάβα, καθώς τα μέτωπα της φωτιάς μαίνονται ανεξέλεγκτα, ενώ από τις 20:40 διακόπηκαν και οι πτήσεις των εναέριων μέσων. Τις τελευταίες ώρες υπήρξαν μεγάλες αναζωπυρώσεις τόσο στον Κάλαμο, όσο και στο Καπανδρίτι. Η φωτιά έχει φτάσει στον δρόμο, ενώ οι πυροσβέστες καταβάλουν τιτάνια προσπάθεια να την οριοθετήσουν και να μην κινδυνεύσουν -τουλάχιστον- άλλες κατοικημένες περιοχές. Το μέτωπο της πυρκαγίας εκτείνεται σε αρκετά χιλιόμετρα, ενώ οι ισχυροί άνεμοι δεν βοηθούν στην προσπάθεια κατάσβεση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας οι επίγειες δυνάμεις θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες για να σταματήσουν την επέκταση της πυρκαγιάς. Παραλλήλως, οι πυροσβέστες θα επιχειρήσουν να κρατήσουν τη φωτιά εντός της δασικής περιοχής που μαίνεται ανεξέλεγκτη περίπου στις 23:30 το βράδυ της Δευτέρας. Σκοπός, όταν ξεκινήσουν οι πτήσεις των εναέριων μέσων με το πρώτο φως της ημέρας την Τρίτη, να είναι ευκολότερο για τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τα ελικόπτερα να κάνουν ρίψεις νερού.
Λόγω της εκδηλωθείσας πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή του Καπανδριτίου πραγματοποιείται εκτροπή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στα εξής σημεία:
1. Πλατεία Καλάμου προς Αγίους Αποστόλους
2. Κόμβος Μικροχωρίου προς Κάλαμο
3. Διχάλα Βαρνάβα προς παραλία και
4. Α’ στρατόπεδο Βαρνάβα.
Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η εικόνα που έχουν αυτή την στιγμή από το μέτωπο των πυρκαγιών ειναι καλύτερη σε όλες τις περιοχές, πλην της περιοχής αναμεσα σε Καπανδρίτι και το Μετόχι όπου μεσα σε μια χαράδρα υπάρχουν φλόγες και μεγάλη φωτιά καίει την περιοχή, η οποία έχει φτάσει στον δρόμο.
Αναζωπυρώσεις υπάρχουν και σε άλλες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, καθώς οι άνεμοι είναι ισχυροί. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κάνουν ό,τι μπορούν για να περιορίσουν τα μέτωπα.
Παρ’ ότι η προσπάθεια είναι μεγάλη, το μέτωπο έχει επεκταθεί σε μεγάλη απόσταση, ενώ οι αρχές απαγόρευσαν την κυκλοφορία στην παλαιά Εθνική οδό Καλάμου-Καπανδριτίου, για λόγους ασφαλείας των πολιτών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του