To Ισραήλ «ρίχνει» τα τουρκικά F-35 – «Να μην τα παραλάβουν οι Τούρκοι» – Ισραηλινό μπλόκο στην πώληση των μαχητικών





Με την πλάτη στον τοίχο πλέον είναι η Τουρκία. Oπως έχουμε αναφέρει, η επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ ενέκρινε την Πέμπτη την τροπολογία για την αμυντική πολιτική των 716 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η πρόβλεψη για την αποτροπή αγοράς αεροσκαφών Lockheed Martin F-35 Joint Strike Fighter από την Τουρκία.



Η τροποποίηση του Νόμου για την Εθνική Άμυνα (NDAA), από την Δημοκρατική Γερουσιαστή Ζαν Σαχήν και τον Ρεπουμπλικανικό γερουσιαστή Τομ Τίλλις “μπλοκάρει” την Τουρκία από το πρόγραμμα F-35 λόγω της κράτησης του Αμερικανικού πολίτη Αντριου Μπράνσον, ανακοινώθηκε από το γραφείο του Σαχήν.

Ο Μπράνσον, χριστιανός πάστορας που αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 35 χρόνια, έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες που του αποδίδει το δικαστήριο για κατασκοπία. Παραμένει μάλιστα προφυλακισμένος από το 2016.

Επίσης η Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας δεν ζητά απλώς «πάγωμα» της παράδοσης των F-35 αλλά ζητά να γίνουν όλες οι μελέτες για αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των μαχητικών 5ης γενιάς!

Πράγμα που σημαίνει πως αν η Τουρκία δεν επιστρέψει εδώ και τώρα στο Δυτικό μαντρί, δεν ακυρώσει την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 και δεν απελευθερώσει τον Αμερικανό πάστορα, η Αγκυρα αποχαιρετά οριστικά το F-35.

Μάλιστα γερουσιαστής, εξέφρασε την ελπίδα η αμερικανική κυβέρνηση «να εμποδίσει τη πώληση του F-35. Δεν είναι ένα όπλο που θα χρησιμοποιηθεί κατά τρομοκρατών. Είναι ένα όπλο που θα χρησιμοποιηθεί εναντίον της Ελλάδας. Ελπίζω τουλάχιστον το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να παραμείνει ουδέτερο», τόνισε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας μάλιστα «τις σφαγές εκατομμυρίων Αρμενίων, Ελλήνων, Ασσυρίων, Σύρων θυμάτων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην αρχή του προηγούμενου αιώνα».




Και μετά από όλα αυτά έρχεται και το χτύπημα από το Ισραήλ. Σύμφωνα με την εφημερίδα HAARETZ, το Ισραήλ λέει όχι στην πώληση των F-35 στην Τουρκία! Η εφημερίδα επικαλείται ισραηλινό αξιωματούχο ο οποίος υποστηρίζει πως το Ισραήλ συζητά το θέμα της παράδοσης των F-35 στην Τουρκία.

Το Ισραήλ εμφανίζεται αρνητικό σ΄ αυτή την προοπτική ,θα προτιμούσε να είναι η μοναδική χώρα στην περιοχή που διαθέτει τα αεροσκάφη 5ης γενιάς.

Να θυμήσουμε, πως ελληνοαμερικανικές και αμερικανοεβαϊκές οργανώσεις έχουν δώσει μεγάλο αγώνα για να μην δωθούν τα μαχητικά στη Τουρκία.


Ελληνες και Αρμένιοι στις ΗΠΑ , σε αγαστή συνεργασία ανέλαβαν να βοηθήσουν σημαντικά τις χώρες τους από την νέα οθωμανική αυτοκρατορία που στήνεται ξανά μετά από 100 χρόνια.

Eπίσης το ελληνοαμερικανικό συμβούλιο της οργάνωσης (HALC) και η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Αμερικής (ANCA) έχουν ξεκινήσει μια τρομερή εκστρατεία για να πείσουν τους Αμερικανούς Γερουσιαστές να μπλοκάρουν την παράδοση μαχητικών 5ης γενιάς F-35 στην τουρκική αεροπορία , λόγω του προκλητικού , και αντιαμερικανικού καθεστώτος του Ερντογάν. Και όπως φαίνεται, τα κατάφεραν!

Η Ελλάδα λοιπόν βρίσκει άλλον έναν σύμμαχο. Αν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή, φαίνεται πως αυτά μαχητικά δεν θα πάνε στη Τουρκία. Όσο για τα SU-57; Μπορεί να ξεκίνησε το ανατολιτικό παζάρι ο Ερντογάν, όμως είτε δεν θα παραδοθούν στη Τουρκία, είτε εάν προχωρήσει σε αυτό το βήμα ο Πούτιν, η Τουρκία με μία τέτοια απόκτηση βγάζει ευτατόν εκτός ΝΑΤΟ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του