Ιταλικό δράμα: Ο πατριωτικός συνασπισμός παραπέμπει για εσχάτη προδοσία τον πρόεδρο της χώρας Σ.Ματαρέλα! (upd)

Ιταλικό δράμα: Ο πατριωτικός συνασπισμός παραπέμπει για εσχάτη προδοσία τον πρόεδρο της χώρας Σ.Ματαρέλα! (upd)

Η άρνηση του Ιταλού προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα να δεχθεί τον Πάολο Σαβόνα ως υπουργό Οικονομικών, όπως του πρότεινε ο συνασπισμός των κομμάτων που επικράτησαν με την συντριπτική πλειοψηφία 70% πριν από 2,5 μήνες, μπορεί να τον καθίσει στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου κατηγορούμενο για εσχάτη προδοσία και ανεξάρτητα με το αν αυτό θα συμβεί, την πρόταση εναντίον του φαίνεται ότι δεν θα την γλιτώσει.

Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε σε εκπομπή της Rai ότι θα ζητήσει να κινηθεί η διαδικασία για να κατηγορηθεί ο Ιταλός πρόεδρος για εσχάτη προδοσία.

Ο Ντι Μάιο μίλησε για το άρθρο 90 του ιταλικού Συντάγματος, που αναφέρεται την εσχάτη προδοσία και την επίθεση κατά του ίδιου του Συντάγματος.

Την ίδια πρόθεση είχε ανακοινώσει, νωρίτερα, και η επικεφαλής του δεξιού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, ενώ ο γραμματέας της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι δεν αναφέρθηκε στο κρίσιμο αυτό θέμα, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα συναινέσει στην άσκηση ποινικής δίωξης για εσχάτη προδοσία κατά του Ματαρέλα.

Σύμφωνα με το ιταλικό Σύνταγμα, για να κατηγορηθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για εσχάτη προδοσία χρειάζονται τα 2/3 των ψήφων βουλευτών.

Το δεξιό κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» (Fratelli d'Italia) που συμμετείχε στην προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης την οποία ο Ματαρέλα ματαίωσε, επίσης ανακοίνωσε ότι θα κινήσει την διαδικασία εναντίον του για να του ασκηθεί δίωξη για εσχάτη προδοσία.

Ολα αυτά ενώ ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε αναφορικά με την στάση του Ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας.

«Πρέπει να μας πουν, λοιπόν, ότι ο εκλογές είναι άχρηστες και ότι τις κυβερνήσεις τις αποφασίζουν οι οίκοι αξιολόγησης και τα χρηματοπιστωτικά λόμπι», δήλωσε σε μήνυμά του στο διαδίκτυο ο Ντι Μάιο.

«Πρόκειται για ένα επίπεδο της θεσμικής σύγκρουσης που δεν είχαμε ζήσει ποτέ. Και το θέμα είναι ότι αν ξαναψηφίσουμε, πάρουμε το 80% και ξαναπροτείνουμε τον Σαβόνα, θα μας πουν και πάλι όχι», πρόσθεσε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων.

Είναι σαφές ότι η Ιταλία αντιμετωπίζει μια εκτροπή και πίσω από αυτήν βρίσκονται οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Ο Σ.Ματαρέλα ως άνθρωπός τους, κάνει ότι μπορεί για να μην σχηματισθεί κυβέρνηση από τους νικητές των εκλογών (με 70%) και σαν να μην έφτασε αυτό καλεί έναν άνθρωπο του ΔΝΤ για να σχηματίσει κυβέρνηση τεχνοκρατών.

Ξέρει ότι δεν θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο δεν τους ενδιαφέρει αυτό. Τους ενδιαφέρει να κερδίσουν χρόνο για να διασωθούν.

Οι εκλογές του φθινοπώρου είναι βέβαιες, όπως βέβαιος είναι και ο πόλεμος φθοράς που θα επιχειρηθεί κατά.του πατριωτικού μπλοκ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του