ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ! «ΓΙΑ ΕΜΑΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ» – ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ






Τέρμα τα «λόγια συμπαράστασης και κατανόησης» στον Τούρκο ηγέτη από τις ΗΠΑ. Το Πεντάγωνο, ο ένας εκ των τριών πόλων εξουσίας στην Αμερική (Στέιτ Ντιπάρτμεντ-CIA οι άλλοι δύο) απαιτεί από τον Τραμπ να δώσει «σκληρό» τελεσίγραφο στην Τουρκία για τους S-400.


Η όλη κίνηση έρχεται λίγες μέρες μετά αφού ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι οι ΗΠΑ απέτυχαν να προσφέρουν μια συμφωνία σχετικά με το σύστημα Patriot, συγκρινόμενο με εκείνα που προσφέρονται από τη Ρωσία για τα συστήματα πυραύλων S-400. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Άγκυρα θα παραλάβει S-400 τον Ιούλιο.

Κορυφαίοι αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Πενταγώνου φέρονται να «επέπληξαν ιδιωτικά» τον πρόεδρο Τραμπ για την αποτυχία του να εκδώσει ένα σκληρό τελεσίγραφο στην Άγκυρα για την ακύρωση παραλαβής των ρωσικών συστημάτων S-400, ανάφερε το ABC News επικαλούμενο αρκετές αξιόπιστες πηγές.

Οι πηγές μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι, ο αντιπρόεδρος Mike Pence, ο ΥΠΕΞ Υφυπουργός Mike Pompeo και ο υπουργός Άμυνας Patrick Shanahan, έχουν επανειλημμένως εκφράσει έντονες ανησυχίες ότι η Τουρκία θα αγόραζε τους S-400 όποια πρόταση και αν έκαναν οι ΗΠΑ.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ότι στις 22 Φεβρουαρίου στην τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ Ερντογάν και Τραμπ, ο Πρόεδρος της Τουρκίας με τους προσβλητικούς ισχυρισμούς του, επέπληξε το Κογκρέσο των ΗΠΑ, ως «αντισυνταγματική και παράνομη» εκτελεστική εξουσία, για την έκδοση κυρώσεων εναντίον της Άγκυρας σε σχέση με τους S-400, μετά την ψήφιση του γνωστού νόμου (CAATSA).

Ο Τραμπ φέρεται να δεσμεύτηκε ότι θα «μιλήσει» στο Κογκρέσο χωρίς βέβαια αποτέλεσμα. Οι πηγές πρόσθεσαν ότι από την απάντηση του Τραμπ «ο Ερντογάν είδε τι διακυβεύεται.», αναφέρει το ABC News.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, μετά τις συνομιλίες με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν τη Δευτέρα, ο Ερντογάν τόνισε ότι η απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει τα S-400 ήταν «κυριαρχικό δικαίωμα» της χώρας, και ότι κανείς δεν είχε το δικαίωμα να απαιτήσει από την Άγκυρα να εγκαταλείψει την συμφωνία της με τη Μόσχα . Ο Τούρκος ηγέτης επανέλαβε επίσης τη θέση του ότι το ζήτημα S-400 έχει «κλείσει» οριστικά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του