ΟΙ «OFF SHORE» BUSINESS ΤΟΥ «ΜΙΚΡΟΥ» ΚΩΣΤΑ ΠΟΥ «ΞΕΧΑΣΕ» ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ











Στον Παναμά έχουν τα λεφτά τους και οι Καραμανλήδες και μάλιστα αδήλωτα. Εκτός και εάν στη εξωτική και πανέμορφη χώρα έχουν Καραμανλήδες, όπως έχουν και στην Τουρκία! Μετά τον ισχυρό άνδρα της Νέας ∆ημοκρατίας, Σταύρο Παπασταύρου, ο οποίος ως γνωστό, υπήρξε και είναι μέχρι και σήμερα, βάση πληροφοριών και ο εξ απορρήτου σύμβουλος του τ. Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που είχε εμπλακεί με τη λίστα των Panama Pappers, άλλο ένα πρόσωπο από τη κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται να εμπλέκεται στο «σπορ» των off shore!

Αναφερόμαστε στον νυν βουλευτή της Ν∆, Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα, πρώτο ξάδελφο του πρώην πρωθυπουργού(και κατά τα δημοσιεύματα όχι και πολύ φίλο του), ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είναι αντιπρόεδρος της εξωχώριας εταιρίας «SUPER SEA S.A.». με έδρα τον Παναμά. Αυτά τουλάχιστον έχουν αρχίσει και δημοσιοποιούνται στο διαδίκτυο από «περίεργες πληγές» πληροφοριών και βέβαια είναι αδύνατον να μην τα έχει διαβάσει και ο ενδιαφερόμενος. Και οπωσδήποτε ως δημόσιο πρόσωπο ο κ.Καραμανλής, οφείλει ή να τα επιβεβαιώσει ή να τα διαψεύσει.


Ποιος είναι ο Κώστας Καραμανλής
Ο Κώστας Καραμανλής γεννήθηκε το 1974 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία και Οικονομικά στο Hamilton College της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια, αποφοίτησε από τη σχολή μεταπτυχιακών σπουδών ∆ιεθνών Σχέσεων Fletcher School of Law and Diplomacy του Tufts University στη Βοστόνη. Υπηρέτησε, ως έφεδρος αξιωματικός στα τεθωρακισμένα, στρατιωτική θητεία 24 μηνών πολλοί εκ των οποίων στην 25η Ταξιαρχία Τεθωρακισμένων Ξάνθης (και μπράβο του, όχι σαν τον μπουνταλά τον ξάδερφό του). Από το 2002 ως το 2004 εργάστηκε στην ελβετική τράπεζα επενδύσεων UBS Warburg στο Λονδίνο. Τα τελευταία δέκα χρόνια και πριν ασχοληθεί με την πολιτική εργάστηκε ως διευθυντικό στέλεχος στη ναυτιλιακή επιχείρηση Mantinia Shipping, με έδρα τον Πειραιά. Παράλληλα, είναι μέλος του ∆ιοικητικού Συμβουλίου και υπεύθυνος ∆ιεθνών Σχέσεων του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής».
Οι καταγγελίες για την ύπαρξη της off shore εταιρίας Βάσει των στοιχείων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, στον Παναμά υπάρχει μία εταιρία με το όνομα «SUPER SEA S.A.» και στην οποία τα ονόματα των Καραμανλήδων εμφανίζονται να έχουν κύριους διαχειριστικούς ρόλους. Μάλιστα όλα αυτά, κατά την ίδια χρονική περίοδο που είχε την υποχρέωση, ο Κώστας Καραμανλής κατά το νόμο, να δηλώσει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην ∆ήλωση του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, πάντα κατά τα ίδια δημοσιεύματα.
Αποτέλεσμα αυτού ήταν, ο Κώστας Καραμανλής να μην έχει δηλώσει ότι είναι μέτοχος σε εταιρεία του Παναμά και ότι ασκεί τα καθήκοντα του αντιπρόεδρου της παναμέζικης εταιρείας. Κύριε Καραμανλή, για διαβάστε το παρακάτω:

Καθολική απαγόρευση για τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα εκτός της χώρας, εισάγει το άρθρο τέταρτο του Νόμου 4396/2016 – ΦΕΚ 111/Α/8-6-2016 «Κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Γεωργίας και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για την προσέγγιση της Γεωργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες διατάξεις». Οι διατάξεις απαγορεύουν τη συμμετοχή σε εταιρεία με έδρα στην αλλοδαπή για πολιτικά πρόσωπα και ειδικότερα τη συμμετοχή στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών, που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή είτε αυτοπροσώπως, είτε με παρένθετα πρόσωπα. Οι διατάξεις θεωρούν ασυμβίβαστη τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων, δηλαδή μελών της κυβέρνησης, βουλευτών, αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, των ευρωβουλευτών, γενικών γραμματέων, περιφερειαρχών και δημάρχων, στη διοίκηση ή στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών με έδρα εκτός της χώρας. Η απαγόρευση θα είναι γενική και καθολική δηλαδή, δεν θα αφορά γενικώς και αορίστως τη συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες, οι οποίες ήταν και εξακολουθεί να είναι αδύνατον να οριστούν νομικά.

Αναμένουμε κύριε Καραμανλή…



Με πληροφορίες από https://www.scribd.com/ document/342734459/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του