Ένας διαγωνισμός με "στρατιές μπράβων" για το φιλέτο της παραλίας! Βγήκαν πιστόλια στο Δημαρχείο Βούλας. Ποιοι επιχειρηματίες συμμετείχαν και ποιος κέρδισε δίνοντας ως ενοίκιο τα "μαλλιά της κεφαλής" του.







Του Άρη Σπίνου

Ένα ιδιαίτερα υψηλό μίσθωμα πέρα από κάθε λογική και εγγυητικές επιστολές που δίνονται σε διαγωνισμούς καζίνο ήταν το αποτέλεσμα της δημοπρασίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για το παραλιακό δημοτικό ακίνητο στη Βουλιαγμένη, όπου στεγαζόταν το εστιατόριο “Ακτή”.

Με τιμή εκκίνησης τις 100.000€, ο ανταγωνισμός μεταξύ των συμμετεχόντων ανέβασε το ετήσιο μίσθωμα για το ακίνητο στις 305.000€. Τελευταίοι πλειοδότες ήταν οι αδερφοί Αγιοστρατίτη, επιχειρηματίες που έχουν αφήσει ήδη το στίγμα τους στη Βουλιαγμένη, διαχειριζόμενοι το δημοφιλές παραλιακό Krabo στον όρμο Ζώσκα και βέβαια το ιστορικό ξενοδοχείο Margi.

Η διαδικασία κύλησε με εντάσεις αφού οι συμμετέχοντες, βαριά ονόματα της επιχειρηματικής πιάτσας, είχαν μαζί τους ιδιωτικούς στρατούς για παν ενδεχόμενο. Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος που διηύθυνε τη δημοπρασία, σε συνεννόηση με τη Δημοτική Αστυνομία αλλά και την ΕΛΑΣ που ήταν παρούσα με ισχυρή δύναμη προσπάθησε να κάνει ότι μπορούσε.

Το ετήσιο αυτό μίσθωμα αρκεί για την πλήρη ανάπλαση μιας μεγάλης πλατείας του Δήμου!

Με την ανακήρυξη του πλειοδότη από την Οικονομική Επιτροπή και την υπογραφή της σύμβασης, ο Δήμος θα λάβει μια εγγυητική επιστολή ύψους 457,5 χιλιάδων ευρώ, στο ύψος δηλ. 18 μηνιαίων μισθωμάτων, επιστρέφοντας την εγγυητική επιστολή συμμετοχής στο διαγωνισμό των 500 χιλ.€. Επιπλέον, μία εγγυητική επιστολή ύψους 200 χιλ. € για την πραγματοποίηση του επενδυτικού σχεδίου ανακαίνισης του ακινήτου που θα ανέλθει στα 700-800 χιλ. €. Αυτά θα διασφαλίσουν ότι υπό οποιεσδήποτε συνθήκες για την επιχείρηση, το δημοτικό ταμείο δεν θα χάσει χρήματα. Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό ήταν οι εξής:


Οι αδερφοί Αγιοστρατίτη (που διαχειρίζονται το ξενοδοχείο Margi και το εστιατόριο Crabo στη Βουλιαγμένη) που τελικά πήραν το αναψυκτήριο. Ο Λευτέρης Κουσαθανάς (που συμμετέχει στο Σαρδελάκι με θέα στη Βουλιαγμένη) Ο Πάρης Δράγνης (επιχειρηματίας της ναυτιλίας από τη Βουλιαγμένη σε εταιρικό σχήμα με επιχειρηματίες της εστίασης) Ο Γιάννης Μωράκης (επιχειρηματίας που ξεκίνησε και διηύθυνε το Coyoakan της Βάρκιζας) Ο Βίκτωρας Ρέστης (επιχειρηματίας της ναυτιλίας από τη Βάρη σε συνεργασία με εταιρικό σχήμα που λειτουργεί επιχειρήσεις εστίασης στη Γλυφάδα). Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν και από 5-6 συναιτέρους που θα έτρεχαν το μαγαζί αλλά δεν είχαν τα λεφτά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του