Μόνο στο edolio5! Όλο το εφετείο έχει σχολάσει αλλά η γραμματεία ενταλμάτων συλλήψεων είναι στα γραφεία της. Επί ποδός αντιτρομοκρατική, Ε.Υ.Π. και κρατική ασφάλεια. 22 εισαγγελείς εν αναμονή για ταυτόχρονες "επιχειρήσεις".


Του Άρη Σπίνου


Συναγερμός επικρατεί στο Εφετείο Αθηνών. Τη στιγμή που ακροματική διαδικασία-θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη με την εισαγγελέα της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, να προτείνει αρχικά την αναγνώριση ελαφρυντικού σε τρεις εκ των κατηγορουμένων, ενώ στη συνέχεια μετά την αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης ζήτησε να αναγνωριστούν ελαφρυντικά και σε όσους συμμετείχαν μεν στην εγκληματική οργάνωση αλλά δεν είχαν εμπλοκή σε σοβαρές κατηγορίες.

Την ίδια στιγμή όμως η καταδικαστική απόφαση για τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, όπως ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός και ο Ηλίας Παναγιώταρος για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης (η οποίοι επισείει μέχρι και 15 χρόνια κάθειρξη μετά την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα επί ΣΥΡΙΖΑ) έχει σημάνει συναγερμό στο τμήμα έκδοσης ενταλμάτων της εισαγγελίας Εφετών που παραμένει με απαρτία όλων των υπαλλήλων στα γραφεία τους. Και αυτό γιατί είναι πολύ πιθανό πλέον το ενδεχόμενο ορισμένοι εκ των πολιτικών προσώπων της Χρυσής Αυγής να οδηγηθούν στη φυλακή ακόμη και απόψε σε περίπτωση που δεν τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά και φυσικά δεν γίνει δεκτό το αίτημα η ποινή να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα όπως είναι το πιο πιθανόν.

Σε αυτή την περίπτωση, όπως εξηγούσαν δικαστικές πηγές στο edolio5, η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή θα σταλεί από την γραμματεία του Δικαστηρίου στο αρμόδιο τμήμα του Εφετείου Αθηνών το οποίο θα εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τα πρόσωπα τα οποία θα οδηγηθούν στην φυλακή. Γι αυτό το λόγο στο Εφετείο Αθηνών έχει σημάνει συναγερμός τη στιγμής που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η ΕΥΠ, η Αντιτρομοκρατική αλλά και η Κρατική Ασφάλεια έχει ξεκινήσει ήδη την παρακολούθηση των πρωτοπαλίκαρων της Χρυσής Αυγής τα οποία πλέον κινδυνεύουν να βρεθούν (για δεύτερη φορά μετά την προφυλάκιση) πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Για τον λόγο αυτό 22 εισαγγελείς βρίσκονται με ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή προκειμένου να τεθούν επικεφαλής ταυτόχρονων αστυνομικών επιχειρήσεων για τις συλλήψεις που μπορεί να συμβούν νωρίς τα ξημερώματα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του