Η διαφθορά στην τοπική αυτοδιοίκηση έφτασε μέχρι τους... μπλε κάδους! Μήνυση για εγκληματική οργάνωση κατά υπαλλήλων του ΕΟΑΝ κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας. Όλα τα ονόματα!







Του Άρη Σπίνου

Εντός του ΕΟΑΝ έχει συσταθεί και λειτουργεί «εγκληματική οργάνωση», που διαπράττει επαναλαμβανόμενες κακουργηματικές πράξεις, με σκοπό να αποκομίσουν όφελος πολλών εκατομμυρίων ευρώ με το πρόσχημα των "μπλε κάδων", αναφέρει μήνυση που κατατέθηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του edolio5 το δικόγραφο της μήνυσης που συνέταξε η δικηγορική ομάδα του Αλέξη Κούγια αποκαλύπτει ότι στην «εγκληματική οργάνωση» που φέρεται να λειτουργεί εντός του ΕΟΑΝ συμμετέχουν, ο Ι.Σ, η Ι.Ρ, η Φ.Κ. και η Ε.Κ.

Άνθρωποι που έχουν γνώση της μήνυσης και μίλησαν στο edolio5 αποκάλυψαν ότι οι ενέργειες της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης περιλαμβάνουν: (α) την προσπάθεια συγκάλυψης της οφειλής των περισσοτέρων από 87.000.000 ευρώ που χρωστούν οι μπλε κάδοι στους δήμους, (β) την, κατά παράβαση των πραγματικών δεδομένων, θετική εισήγηση για ανανέωση της έγκρισης του συστήματος των μπλε κάδων, (γ) τη διευκόλυνση προς την ΕΕΑΑ Α.Ε. ώστε να συνεχίζει να μην εφαρμόζει την εγκριτική απόφαση ανανέωσης του συστήματός της, (δ) τη μη εφαρμογή κυρώσεων, όπως ορίζει ο Νόμος 4496/2017, προς την ΕΕΑΑ Α.Ε. για τη μη εφαρμογή της εγκριτικής απόφασης ανανέωσης, (ε) την ψευδή και συκοφαντική εισήγηση για το ανταγωνιστικό σύστημα της ΕΕΑΑ Α.Ε. των μπλε
κάδων, όπως και πολλές άλλες παράνομες ενέργειες.

Για την υπόθεση αυτή ο Αλέξης Κούγιας είπε: «Όταν ξεκίνησα με τους συνεργάτες μου να ερευνούμε τη συγκεκριμένη υπόθεση, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μέλη της διοίκησης του ΕΟΑΝ και υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου του ΕΟΑΝ πιθανότατα έχουν συστήσει και λειτουργούν μια τόσο καλοστημένη εγκληματική οργάνωση, που
διαχειρίζεται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.

Που συντάσσει και υπογράφει εισηγήσεις κατά το δοκούν, με πολλά μέτρα και πολλά σταθμά, αλλά με αποκλειστικό στόχο να βοηθήσουν να αποκομίσει τεράστια οικονομικά οφέλη η ΕΕΑΑ Α.Ε. με το σύστημα των μπλε κάδων. Η έρευνα της δικηγορικής ομάδας μου είναι μόνο στην αρχή και όλες οι ενδείξεις που έχουμε είναι ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης φτάνουν πολύ ψηλά και, όταν ολοκληρωθεί η εν λόγω έρευνα και αποκαλυφθούν όλα τα μέλη της οργάνωσης, πιθανολογώ ότι θα γίνει πολιτικός, δημοσιογραφικός, αυτοδιοικητικός και επιχειρηματικός σεισμός τεραστίου μεγέθους»!

Βέβαια όλα αυτά μένει να αποδειχτούν και δικαστικά. Μέχρι τότε όλοι οι μυνηόμενοι έχουν το τεκμήριο της αθωότητας.


Να σημειώσουμε ότι στην μήνυση δεν συμπεριλαμβάνεται ο πρόεδρος του οργανισμού Νίκος Χιωτάκης για τον οποίον προφανώς δεν θα προέκυψαν ενδεχόμενες ευθύνες από τον ποινικολόγο Αλέξη Κούγια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του