Κόλλησε για δεύτερη φορά κορωνοϊό ο ιερέας από την αφρικανική μετάλλαξη: Καμία ελπίδα για τα εμβόλια



Ένας διάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε θετικός στη νοτιαφρικανική μετάλλαξη του κορωνοϊού. Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία όμως είναι ότι νόσησε για δεύτερη φορά από κορωνοϊό, κάτι που σημαίνει πως το ανοσοποιητικό του σύστημα δεν μπόρεσε να «αναγνωρίσει» τη νέα μετάλλαξη.



Αυτό σημαίνει πως παρά τις «διαβεβαιώσεις» των εταιριών τα εμβόλια έχουν ελάχιστες ελπίδες απέναντί της, διότι αν τα αντισώματα κάποιου που έχει νοσήσει φυσικά από τον ιό δεν μπόρεσε να την «αναγνωρίσουν» τι ελπίδα μπορεί να έχουν τα εμβόλια;

Άλλωστε και το Ισραήλ το οποίο έχει εμβολιάσει το μισό πληθυσμό του δεν έχει δει κάποια πτώση στα κρούσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες θετικός στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη βρέθηκε 36χρονος κληρικός, ο οποίος είναι προσωπικός διάκονος του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Το ανησυχητικό είναι ο ιερέας είχε νοσήσει και πριν από δύο μήνες, από το βασικό στέλεχος του ιού. Τώρα, βρέθηκε θετικός στην νοτιοαφρικανική μετάλλαξη και βρίσκεται σε απομόνωση, ενώ η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.

Το κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές. Το μεσημέρι της Κυριακής εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη έφτασαν ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Λογικά, η νοτιαφρικανική μετάλλαξη λογικά κυκλοφορεί εδώ και μήνες στην χώρα όπως και οι υπόλοιπες μεταλλάξεις και δεν είναι πιο επικίνδυνη από τις άλλες μορφές του κορωνοϊού, απλά είναι τόσο διαφορετική που δεν την «πιάνουν» τα εμβόλια.

Βέβαια αυτό το γεγονός θα χρησιμοποιηθεί στο έπακρο από την κυβέρνηση και με τη βοήθεια των «καλοταϊσμένων» ΜΜΕ θα επιβάλλει νέα lockdown.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του