ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Με λιγνίτη στον Αγνωστο Στρατιώτη, κρεμάλες & πανό οι 3 πορείες στο κέντρο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Με λιγνίτη στον Αγνωστο Στρατιώτη, κρεμάλες & πανό οι 3 πορείες στο κέντρο


Με κρεμάλες, λιγνίτη, πανό και συνθήματα εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις κυβερνητικές πολιτικές οι συμμετέχοντες στις πορείες στο κέντρο της Αθήνας σήμερα το πρωί.

Το κέντρο της Αθήνας παρέμεινε αποκλεισμένο για αρκετή ώρα, καθώς βρίσκονταν σε παράλληλη εξέλιξη πορείες συνταξιούχων, εργαζομένων στη ΔΕΗ και εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Εριξαν λιγνίτη στον Αγνωστο Στρατιώτη!

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ διαμαρτυρήθηκαν για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης και ξεκινώντας από τα γραφεία της ΔΕΗ, κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, όπου σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο του Γιώργου Σταθάκη.







Μάλιστα, ομάδα συγκεντρωμένων, ανάμεσα στους οποίους και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, έριξε λιγνίτη μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.




Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κάποια στιγμή θέλησαν να μπουν στη Βουλή, αλλά τους εμπόδισαν δυνάμεις των ΜΑΤ.


Με κρεμάλες η ΠΟΕΔΗΝ

Την ίδια ώρα, η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποίησε διαδήλωση με κρεμάλες, οι οποίες, όπως υποστήριξαν, συμβολίζουν τη δεινή θέση στην οποία έχουν βρεθεί οι εργαζόμενοι στην Υγεία αλλά και οι ασθενείς.

Στο στόχαστρο των διαδηλωτών βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος εμφανίζεται σε όλα τα πανό, αλλά και η Ολγα Γεροβασίλη. Οι διαδηλωτές φθάνοντας έξω από τη Βουλή άφησαν κρεμασμένο ένα πανό με το σύνθημα «Να αρθεί η πο@@ η Βολή», μια παραλλαγή του γνωστού συνθήματος των αγανακτισμένων.

Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται για τη δημόσια δαπάνη υγείας που είναι στο 5% του ΑΕΠ, ενώ σε άλλες χώρες της ΕΕ είναι άνω του 8%.Υποστηρίζει ότι η κρατική χρηματοδότηση στα νοσοκομεία το 2018 μειώνεται κατά 370 εκατ. ευρώ και κατά 225 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ , σε σχέση με το έτος 2017. Οι εργαζόμενοι λένε ακόμα ότι σε ποσοστό 70% ο εξοπλισμός που προμηθεύτηκαν τα νοσοκομεία πριν από τα μνημόνια ξεπέρασε το όριο ζωής.









«Αφήστε πια την κοροϊδία, δώστε λεφτά στην Υγεία», φώναζαν οι διαδηλωτές της ΠΟΕΔΗΝ έξω από τη Βουλή.


Το πανό που άφησαν οι διαδηλωτές έξω από τη Βουλή («Να αρθεί η πο@@ η Βολή) και στο οποίο εμφανίζεται σχεδόν το μισό υπουργικό συμβούλιο. Ειδική «μνεία» όμως γίνεται στους Πολάκη και Γεροβασίλη:





Η στιγμή που ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αφήνει το πανό με το σύνθημα έξω από τη Βουλή:


Οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ μετά τη Βουλή κατευθύνθηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπου άφησαν κι άλλο πανό:



Στους δρόμους και οι συνταξιούχοι

Η τρίτη πορεία ήταν αυτή των συνταξιούχων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις συντάξεις που θα επιφέρει ο επανυπολογισμός των αποδοχών στη βάση του νόμου Κατρούγκαλου.

Οι συνταξιούχοι ξεκίνησαν από την πλατεία Δημαρχείου και ήδη έφθασαν στο υπουργείο Οικονομικών, όπου απαιτούν να συναντήσουν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Αργότερα και οι συνταξιούχοι θα κατευθυνθούν στη Βουλή.

Η πορεία των συνταξιούχων ξεκίνησε από την πλατεία Δημαρχείου και βρέθηκαν και αυτοί στην πλατεία Συντάγματος.




Η προσυγκέντρωση των συνταξιούχων στην πλατεία Δημαρχείου






Το υπόμνημα που θα καταθέσουν οι συνταξιούχοι στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο:



«Οχι» στην εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου λέει ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ.




Πηγή: Με λιγνίτη στον Αγνωστο Στρατιώτη, κρεμάλες & πανό οι 3 πορείες στο κέντρο | iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του