Μπορεί να νικήσει το Ισραήλ χωρίς χρήση πυρηνικών το Ιράν; «Τα δάχτυλα στη σκανδάλη και οι πύραυλοι έτοιμοι να εκτοξευτούν»



Eπιδεινώνεται συνεχώς η κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν με τις δύο χώρες να έχουν ξεφύγει τουλάχιστον σε ρητορικό επίπεδο και να ανταλλάσουν ευθείες πολεμικές απειλές; Εντατικοποιεί τις πολεμικές προετοιμασίες το Ισραήλ μετά τις δηλώσεις Ιρανού στρατηγού ο οποίος δήλωσε ξεκάθαρα ότι :


«Τα δάχτυλα μας είναι στη σκανδάλη και οι πύραυλοι μας είναι έτοιμοι να εκτοξευτούν για τις αεροπορικές βάσεις σας».

Ολα δείχνουν πως είμαστε πολύ κοντά σε μια απευθείας αντιπαράθεση αν το Ισραήλ πλήξει ξανά ιρανικές δυνάμεις ακόμη και εντός Συρίας.

Η άνευ προηγουμένου πολεμική ρητορική προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην περιοχή. Το Ισραήλ μπορεί να εκλάβει τις ιρανικές πολεμικές απειλές ως «επικείμενη επίθεση» και να προχωρήσει σε πρώτο πλήγμα τινάζοντας την περιοχή στον αέρα.

Το Ισραήλ έδωσε « ύψιστη ετοιμότητα» στις ένοπλες δυνάμεις. «Τύμπανα του πολέμου» βαράνε τόσο στο Τελ Αβιβ όσο και στην Τεχεράνη από τις «άγριες» προθέσεις καταρχήν των Ιρανών που απειλούν όλες τις αεροπορικές βάσεις της ισραηλινής αεροπορίας με πυραυλικό κτύπημα και κατά δεύτερο από την «απάντηση» Νετανιάχου.

Το ζήτημα αφορά την πρόθεση του Ισραήλ να υλοποιήσει σύμφωνα με πληροφορίες και νέα πυραυλική επίθεση κατά στόχων στην Συρία εναντίον ιρανικών βάσεων.




Συγκεκριμένα ο υποδιοικητής των περιβόητων Ιρανών επαναστατών φρουρών, της πιο ετοιμοπόλεμης και άρτια εξοπλισμένης δύναμης του Ιράν, προειδοποίησε το Ισραήλ σήμερα Παρασκευή ότι « όλες οι αεροπορικές βάσεις του είναι «εντός εμβέλειας» ( από τους ιρανικούς πυραύλους), αντιδρώντας στη δημοσίευση του ισραηλινού τύπου σχετικά με έναν χάρτη που απεικονίζει πέντε βάσεις ελεγχόμενες από την Τεχεράνη στη Συρία.

«Ισραήλ, Μην εμπιστεύεστε τις αεροπορικές σας βάσεις. Είναι εντός εμβέλειας για μας» , έγραψε ο Hossein Salami.

«Δεν υπάρχει ελπίδα σε εσάς, στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Όταν έρθουμε δεν θα είστε εκεί … Ο μικρότερος στόχος θα είναι η ύπαρξή σας . Δεν μπορείτε να αντέξετε . Για να ξεφύγετε, δεν θα έχετε παρά μόνο την θάλασσα», έγραψε ο Ιρανός στρατηγός στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης απηχώντας σαφώς τις απόψεις της ανώτατης ηγεσίας στην Τεχεράνη .


Ο Salami προειδοποίησε επιπλέον: «Τα χέρια μας είναι στη σκανδάλη και οι πύραυλοι είναι έτοιμοι να φύγουν και θα ξεκινήσουν ανά πάσα στιγμή αν ο εχθρός εισέλθει από … Βόρεια και δυτικά του Ισραήλ και τότε θα βρεθεί σε διασταύρωση φωτιάς. Δεν θα ξεφύγετε. Ζείτε στο στόμα του δράκου».

Οι Ιρανοί αξιωματούχοι υλοποιούν όλο και πιο επιθετικές ρητορικές και απειλές μετά την αεροπορική επιδρομή στις 9 Απριλίου στην συριακή αεροπορική βάση T-4, κοντά στην Παλμύρα στην κεντρική Συρία, από την οποία σκοτώθηκαν επτά τουλάχιστον μέλη του IRGC, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής κ. Mehdi Dehghan.

«Ακούμε τις απειλές από το Ιράν. Οι μαχητές των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων ( IDF) και οι κλάδοι ασφαλείας είναι ήδη πανέτοιμοι για οποιαδήποτε εξέλιξη. Θα πολεμήσουμε όποιον προσπαθήσει να μας βλάψει» , δήλωσε ο Νετανιάχου, καθώς συμμετείχε σε ειδική συνάντηση στην αίθουσα Independence Hall του Τελ Αβίβ για να σηματοδοτήσει τα 70α χρόνια από την ίδρυση του Ισραήλ.

«Δεν θα αποθαρρυνθούμε από την τιμή να πολεμήσουμε εκείνους που αναζητούν την ψυχή μας. Ο ισραηλινός στρατός (IDF) είναι έτοιμος για την αποστολή του και το έθνος ακολουθεί» , ανέφερε ο Νετανιάχου στους υπουργούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους του.

Την περασμένη εβδομάδα, ενώ το Ισραήλ παρέμεινε σιωπηλό σχετικά με επίθεση στη στρατιωτική αεροπορική βάση στη Χόμ της Συρίας, ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβερνήσεως των ΗΠΑ δήλωσαν στο NBC ότι ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές και ενημέρωσαν εκ των προτέρων το Λευκό Οίκο για τις προθέσεις τους.

Η ουσία σε όλο αυτό το ‘σκοτεινό σκηνικό» είναι όμως ότι, στο συριακό έδαφος έχουν «συγκεντρωθεί» πολλά και κυρίως τεράστια αντικρουόμενα συμφέροντα, τα οποία είναι ικανά να τινάζουν τον πλανήτη στο αέρα …ανά πάσα στιγμή.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του