Απίστευτο: «Βρέχει» προσφυγές στο ΣτΕ κατά της επένδυσης στο Ελληνικό


Πανοραμική δυτική όψη της περιοχής του πρώην αεροδρομίου/ Φωτογραφία: hellinikon.com
Και δεύτερη αίτηση ακύρωσης του προεδρικού διατάγματος για την επένδυση στο Ελληνικό, μετά την χθεσινή από 507 κατοίκους και τέσσερα σωματεία.Αυτή τη φορά δυο οικολογικές οργανώσεις προσέφυγαν στο ΣτΕ, και συγκεκριμένα το «Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων» και η «Οικολογική Συνεργασία», ζητώντας να ακυρωθεί το επίμαχο Π.Δ. ως αντισυνταγματικό και παράνομο, ως προς το σκέλος εκείνο που αφορά τη δασική έκταση των 243 στρεμμάτων.

Όπως υποστηρίζουν στην προσφυγή τους, οι δικαστές στην πολυσέλιδη γνωμοδότηση (29/2018) των 111 σελίδων τον περασμένο Φεβρουάριο, με την οποία το ΠΔ κρίθηκε συνταγματικό, πλανήθηκαν ως προς την κρίση τους στο δασικό τμήμα της έκτασης. Και αυτό γιατί η σχετική μελέτη, σύμφωνα με τις οικολογικές οργανώσεις, προβλέπει τη διατήρηση ή την μεταφύτευση τμήματος της δασικής έκτασης, ενώ χαρακτηρίζει την επίμαχη δασική έκταση ως «τεχνητή δασική φυτεία».

Αυτή όμως η πλάνη περί των πραγμάτων, μαζί με την έλλειψη της πλήρους και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, προσκρούει τόσο στο άρθρο 24 του Συντάγματος που προστατεύει το περιβάλλον στην έννοια του οποίου περιλαμβάνονται και οι δασικές εκτάσεις, όσο και στο δασικό νόμο 998/1979. Παράλληλα σημειώνουν ότι το εν λόγω Π.Δ. πάσχει από νόμιμη αιτιολογία σε σχέση με το θεωρημένο αλλά παρανόμως μη αναρτηθέντα δασικό χάρτη της επίμαχης περιοχής.



Πηγή: Απίστευτο: «Βρέχει» προσφυγές στο ΣτΕ κατά της επένδυσης στο Ελληνικό | iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του