«Μύλος» με τους Tomahawk -Ρωσία: «Έχουμε δύο» - ΗΠΑ: «Ανοησίες, δεν έχετε και ούτε καταρρίψατε τίποτα»!

«Μύλος» με τους Tomahawk -Ρωσία: «Έχουμε δύο» - ΗΠΑ: «Ανοησίες, δεν έχετε και ούτε καταρρίψατε τίποτα»!

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου Έρικ Πάχον (Eric Pahon), αναφερόμενος στις δηλώσεις του επικεφαλής της Διεύθυνσης επιχειρήσεων του ρωσικού Γενικού Επιτελείου συνταγματάρχη Σεργκέι Ρουντσκόι, ότι δυο πύραυλοι που είχαν χρησιμοποιηθεί στην επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κατά στόχων στη Συρία στις 14 Απριλίου (ένας Tomahawk κι ένας πύραυλος αέρος-επιφανείας που δεν κατονομάζεται) βρίσκονται στη Μόσχα για να μελετηθούν, τις χαρακτήρισε ως «προπαγανδιστικό προπέτασμα καπνού».

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου αναφέρθηκε στο θέμα αυτό σε δηλώσεις του προς το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC λέγοντας ότι πρόκειται «για ένα ακόμη παράδειγμα παραπληροφόρησης που έχει σκοπό να αποσπάσει την προσοχή από τις ηθικές ευθύνες και τις βιαιότητες του καθεστώτος του Άσαντ και τους μαζικούς θανάτους αμάχων στην δυτική Συρία».

Νωρίτερα το ρωσικό ΥΠΑΜ έδειξε φωτογραφίες από καταρριφθέντες, όπως ισχυρίζεται, πυραύλους cruise όχι μόνο των ΗΠΑ αλλά και της Βρετανίας (Storm Shadow) και της Γαλλίας (Scalp-EG).

Η επίδειξη των ευρημάτων έγινε με την ρωσική επίσημη ανακοίνωση ότι η αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας κατέρριψε 46 πυραύλους που εκτόξευσαν στις 14 Απριλίου οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους κατά στόχων προς την κατεύθυνση της Δαμασκού και των γύρω περιοχών.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων του ρωσικού Γενικού Επιτελείου συνταγματάρχη Σεργκέι Ρουτσκόι.οι πύραυλοι αυτοί, λαμβάνοντας υπ όψιν την τροχιά τους και τα δυνατότητες της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας, καταρρίφθηκαν σε πέντε περιοχές αναχαίτισης, τρεις από τις οποίες βρίσκονται δυτικά της συριακής πρωτεύουσας και δύο ανατολικά.

Ο Έρικ Πάχον διέψευσε επίσης και τους ισχυρισμούς αυτούς, όπως και όλα όσα αναφέρονται στο τηλεγράφημα του πρακτορείου TASS χαρακτηρίζοντας τα όλα ως "ανοησίες."









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του