Ενας μικρός «στρατός» 90 αστυνομικών στη φύλαξη του Τούρκου αξιωματικού -Τα πρωτοφανή μέτρα






Σε σπίτι που βρίσκεται στην Αττική, σε άγνωστο σημείο, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, διαμένει από χθες ο ένας από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, που αφέθηκε ελεύθερος.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη φύλαξη του Σουλεϊμάν Οζκαγιανακτσίμ, συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που έφθασε την επομένη του πραξικοπήματος στην Τουρκία, στην Αλεξανδρούπολη, είναι δρακόντεια. Ο Τούρκος αξιωματικός θα φυλάσσεται από ένα ισχυρό δίκτυο αστυνομικών δυνάμεων επί 24ωρου βάσεως

Για τη φύλαξη του Τούρκου στρατιωτικού έχει επιστρατευτεί ένας μικρός στρατός, 80 με 90 αστυνομικών.

Συγκεκριμένα, δέκα σκοπευτές της ΕΚΑΜ περιμετρικά της κατοικίας βρίσκονται περιμετρικά της οικίας του Τούρκου αξιωματικού, 12 αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής βρίσκονται εντός και εκτός σπιτιού, δέκα αστυνομικοί βρίσκονται στον περίβολο, ενώ έξω από το σπίτι του βρίσκονται δύο ομάδες αστυνόμευσης της ΔΙΑΣ.

Επίσης θα υπάρχει διμοιρία των ΜΑΤ κοντά στην περιοχή και δύο περιπολικά ενώ θα υπάρχει και ψηφιακή παρακολούθηση με ηλεκτρονικό πέπλο ελέγχου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη φύλαξη του Τούρκου αξιωματικού είναι ίδια με εκείνα που είχαν ληφθεί για τη φύλαξη του Γιώργου Ρουπακιά, δολοφόνου του Παύλου Φύσσα.

Ελεύθερος από χθες ο Τούρκος

Χθες το πρωί, ο Τούρκος αξιωματικός πήρε τα χαρτιά του από το αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού όπου κρατούνταν όλο αυτό το διάστημα και αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους. Από τη μια να εμφανίζεται καθημερινά στο αστυνομικό κέντρο της περιοχής του, από την άλλη να βρίσκεται υπό διαρκή φρούρηση. Να σημειωθεί ότι στον Σουλεϊμάν Οζκαγιανακτσίμ δεν δόθηκαν τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.

Ο εν λόγω αξιωματικός αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση του ΣτΕ στις 19 Απριλίου και μέχρι την τελική κρίση του ίδιου δικαστηρίου για τη χορήγηση ασύλου.

Συγκεκριμένα, στις 19 Απριλίου το ΣτΕ έκανε δεκτή εν μέρει την αίτηση αναστολής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη χορήγηση ασύλου στον εν λόγω αξιωματικό, κρίνοντας ότι ο αξιωματικός πρέπει να παραμείνει σε καθεστώς προστασίας μέχρι την έκδοση της απόφασης στην επί της ουσίας διαδικασία, δηλαδή μετά τη συζήτηση της αίτησης ακύρωσης της χορήγησης ασύλου του, η οποία θα γίνει στο ανώτατο δικαστήριο στις 4 Μαΐου.




Πηγή: Ενας μικρός «στρατός» 90 αστυνομικών στη φύλαξη του Τούρκου αξιωματικού -Τα πρωτοφανή μέτρα | iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του