ΒΟΜΒΑ ΣΗΜΙΤΗ! Ο «ΡΙΚ ΠΙΤΙΝΟ» ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ…. ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ – «Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 2018 ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΕ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ
Kι όμως ο Ελληνας Rick Pitino της πολιτικής επιστρέφει. Ο άχαστος Κώστας Σημίτης προβλέπει νέα προσφυγή της Ελλάδας στον ESM για δανεισμό. Εάν συμβεί αυτό θα αποκαλυφθεί με ηχηρό τρόπο η πέτσινη έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια με την ανοχή και τη συγκάλυψη της καιροσκόπου Μέρκελ.
Από τον Simon Templar
Το συγκεκριμένο απόσπασμα της συνέντευξης του Rick Pitino, Κώστα Σημίτη, στο «Βήμα της Κυριακής» προκαλεί ήδη ανατριχίλα στην Κουμουνδούρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σημίτης ετοιμάζει την ολική επαναφορά του στη κεντρική πολιτική σκηνή καθώς το ΚΙΝΑΛ οδεύει για διάλυση με τον εμπευστή της ΠετρούλαςΣταμάτη Μαλέλη να είναι ήδη ο σκιώδης ηγέτης του κόμματος.
Ενα τμήμα του επιχειρηματικού κόσμου-σύμφωνα με πληροφορίες του Κουρδιστού Πορτοκαλιού-προσέφυγε στον πρώην πρωθυπουργό και του ζήτησε να αναλάβει πρωτοβουλίες καθώς η οικονομία οδεύει στα βράχια εάν στο μεταξύ δεν πάρει φωτιά το Αιγαίο.
Ο Κώστας Σημίτης απαντώντας σε παλαιότερη συνέντευξή του για το έαν η Ελλάδα ήταν έτοιμη να μπει στην ONE θα απαντήσει: Πρόκειται για ένα ανόητο επιχείρημα. Η Ιστορία δεν σε ρωτά πότε είσαι έτοιμος, ούτε σου λέει «περιμένω απ’ έξω για να ετοιμαστείς»… Από τη στιγμή που προχώρησε γοργά στην Ε.Ε. το εγχείρημα του ενιαίου νομίσματος, η Ελλάδα έπρεπε να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία για να μη συναντήσει αργότερα ανυπέρβλητα εμπόδια στη συμμετοχή της. Βλέπαμε τότε ότι η Ισπανία και η Πορτογαλία ήταν ήδη μέλη της Ευρωζώνης και αποκτούσαν απέναντί μας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ότι θα περιθωριοποιούμαστε πολιτικά μη συμμετέχοντες, ότι οι οικονομικές επιδόσεις μας την περίοδο 1996-2000 ήταν καλές και δικαιολογούσαν την ένταξη. Έπρεπε λοιπόν να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία. Η άποψη ότι αν γινόμαστε μέλη μετά από μερικά χρόνια θα ήταν όλα καλύτερα γιατί θα είχαμε διορθώσει πολλά στραβά παραβλέπει την πραγματικότητα. Ποιοι θα διόρθωναν μετά το 2004 τις αδυναμίες μας; Οι κυβερνήσεις που αύξησαν τα ελλείμματα; Που δεν εφάρμοζαν τους κοινοτικούς κανόνες (βλ. τις παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις Χατζηγάκη); Που δανείστηκαν αλόγιστα;
Ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας στο ΒΗΜΑ της Κυριακής κρατά σαφείς αποστάσεις από τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι η μεταμνημονιακή εποχή ξεκίνησε με τη χώρα απαλλαγμένη από τις δεσμεύσεις της προηγούμενης περιόδου. «Στην Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρείται βέβαιο ότι η Ελλάδα μετά το 2018 θα προσφύγει γρήγορα στον δανεισμό από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Αναπόφευκτη συνέπεια θα είναι η επιβολή νέων όρων στην οικονομική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης»προβλέπει.
Σχετικά με το κλίμα σκανδαλολογίας που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή, επιμένει στην άποψή του ότι «η διαφθορά είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο» και υπενθυμίζει στην κυβέρνηση το ρητό του Σόλωνα «μηδένα προ του τέλους μακάριζε». Αναφέρεται επίσης στις υποθέσεις σκανδάλων που αφορούν την περίοδο της δικής του πρωθυπουργίας.
«Πολιτική ευθύνη», τονίζει, θα υπήρχε αν είχαν γίνει γνωστές παρανομίες και δεν τους έδωσα καμία συνέχεια. Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας μου δεν υπήρξε οποιαδήποτε πληροφόρηση ή στοιχείο για την ύπαρξη παράνομων δραστηριοτήτων.(…) Ημουν και είμαι αντίθετος με την άποψη ότι οι υπουργοί θα πρέπει να παρακολουθούνται από μυστικές υπηρεσίες, ώστε ο πρωθυπουργός να γνωρίζει τι συμβαίνει. Τέτοιες πρακτικές δεν συμβιβάζονται με το ήθος, το οποίο είναι επιβεβλημένο σε μια δημοκρατική διακυβέρνηση.Επί της πρωθυπουργίας μου επίσης, όταν είχα οποιαδήποτε ορθή πληροφόρηση για πρόσωπα του περιβάλλοντός μου ή υπουργούς (ότι δεν έχουν την επιβεβλημένη συμπεριφορά), τους απομάκρυνα αμέσως από τη θέση τους» επισημαίνει.
Πηγή: kourdistoportocali
Σχόλια