ΤΟΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΟ! ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΝΕΑΡΟΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΑΝΑΝΔΡΟΥΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΓΛΙΤΩΣΕ ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ (ΦΩΤΟ)






Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της δολοφονικής επίθεσης που δέχτηκε νεαρός από αγνώστους το βράδυ της Παρασκευής στην οδό Ιασωνίδου, στη Θεσσαλονίκη. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ρεπορτάζ οι δράστες της επίθεσης δεν ήθελαν απλώς να τρομάξουν τον 29χρονο αλλά ήθελαν να τον σκοτώσουν. Τον χτυπούσαν με μανία στο κεφάλι και σταμάτησαν μόνο όταν στο σημείο μαζεύτηκε κόσμος. Οι δύο τον κρατούσαν και φώναζαν στον τρίτο να τον χτυπά στα γεννητικά όργανα. Μετά όλοι μαζί τον κλωτσούσαν στο κεφάλι.


Ποιοι είναι οι δράστες της επίθεσης και ποιο είναι το κίνητρο της πράξης τους;

Ο νεαρός κατά την αποχώρησή του από την ομιλία Τσίπρα, όπου είχε πάει μαζί με άλλα μέλη χριστιανικών σωματείων, έκρυψε την ελληνική σημαία μέσα από το μπουφάν του. Αυτό σημαίνει πως οι δράστες τον παρακολουθούσαν από τη στιγμή που αποχώρησε από το Παλαί ντε Σπορ. Έφυγε νωρίτερα από τους υπόλοιπους για προσωπική του δουλειά. Περπάτησε μέχρι την οδό Ιασωνίδου για να παραλάβει το αυτοκίνητό του. Εκεί δέχτηκε την επίθεση.

«Ήταν δολοφόνοι. Ήθελαν να τον σκοτώσουν»

Ο Φίλιππος, φοιτητής από την Κύπρο, έτυχε να περνά από το σημείο της επίθεσης την ώρα εκείνη. «Είδα τρία άτομα που κρατούσαν κράνη να χτυπούν το παλικάρι με μανία σε όλο του το σώμα. Κλωτσούσαν με δύναμη το κεφάλι του και τον έβριζαν. Εγώ και κάποιοι άλλοι που ήμασταν μπροστά αρχίσαμε να φωνάζουμε να σταματήσουν. Αυτοί συνέχιζαν. Ήταν δολοφόνοι. Ήθελαν να τον σκοτώσουν. Αυτός φώναζε βοήθεια με όλη του τη δύναμη. Μόνο όταν πέρασε ώρα και μαζεύτηκε κόσμος έφυγαν τρέχοντας. Ήρθε η Αστυνομία όμως δεν έδωσα τα στοιχεία μου γιατί δεν θέλω να πάθω το ίδιο» δήλωσε ο Φίλιππος στο Thestival.gr. Παρόμοιες αναφορές έχει και η κατάθεση νεαρής κοπέλας που ήταν παρούσα στο περιστατικό.

«Οι δολοφόνοι χτύπησαν έναν άγγελο»

Ο 29χρονος που δέχτηκε την επίθεση είναι ένα από τα πιο δραστήρια στελέχη ιστορικής χριστιανικής οργάνωσης της Θεσσαλονίκης. «Χτύπησαν έναν άγγελο. Πρόκειται για ένα παιδί διαμάντι. Πρώτος σε όλες τις εθελοντικές δράσεις. Τρέχει παντού για να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη. Είναι δάσκαλος του κατηχητικού σχολείου και από μικρό παιδί είναι μέσα στην εκκλησία. Είναι γόνος πολύτεκνης οικογένειας και οικογενειάρχης με ένα παιδάκι. Δεν έχει πειράξει μυρμήγκι στη ζωή του» ανέφερε στο thestival.gr προσωπικός φίλος του θύματος.

Έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών

Λίγη ώρα μετά το περιστατικό ξεκίνησε προανάκριση από το Τμήμα Προστασίας Κράτους και Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες ενώ περισσότερα δεδομένα θα προκύψουν από το οπτικό υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες παρακείμενων καταστημάτων. Αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι πρόκειται για τυφλό χτύπημα βίας από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ο 29χρονος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της πόλης. Υποφέρει από πόνους σε όλο του το σώμα ενώ έχει τραύματα στο πρόσωπο από τα χτυπήματα που δέχτηκε. Στη δικογραφία θα συμπεριληφθεί ιατροδικαστικό πόρισμα έπειτα από κλινική εξέταση που θα διενεργηθεί τις επόμενες ημέρες.

Δείτε τη φωτογραφία του thestival.gr από το σημείο της επίθεσης με τον 29χρονο να βρίσκεται στο έδαφος αιμόφυρτος:



Πηγή: thestival.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του