ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ. ΟΥΤΕ Η ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ «ΒΟΜΒΕΣ» ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΧΡΟΝΙΑΡΕΣ ΜΕΡΕΣ. ΠΟΙΟΣ ΚΑΚΟΥΡΓΟΣ, ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΓΙΔΕΥΣΕ ΤΟΝ Ι.Ν ΑΓ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ; ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΕΩΚΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΦΛΕΞΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ







Η έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που σημειώθηκε, στις 07:10, σήμερα, έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου, στη συμβολή των οδών Σκουφά και Λυκαβηττού στο Κολωνάκι, από την οποία τραυματίστηκαν ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος του ναού, δεν ήταν μεγάλης ισχύος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Αυτό βεβαίως, δεν μειώνει το μέγεθος και τον συμβολισμό της ενέργειας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό, καλώδια και ένα ρολόι.

Παράλληλα, εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από την έκρηξη, ενώ ελαφρά έχει τραυματιστεί στο πρόσωπο ο νεωκόρος της εκκλησίας.



Οπως τόνισαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ αστυνομικές πηγές, ο νεωκόρος τηλεφώνησε στην Αμεση Δράση για ύποπτη κούτα που ήταν έξω από την εκκλησία. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και μόλις πλησίασε στο σημείο ο αστυνομικός εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί μέσα στην κούτα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, όπως και ο νεωκόρος που βρισκόταν κοντά.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεν έγινε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Η ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου παραμένει αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο αστυνομικός υποβάλλεται σε εγχείρηση-επέμβαση για να του αφαιρεθούν τα υλικά του αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού ώστε να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα σε ζωτικά όργανα.

Όπως τόνισαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ αστυνομικές πηγές, έγινε τηλεφώνημα από νεωκόρο του ναού στην ‘Αμεση Δράση για ύποπτη κούτα που βρισκόταν έξω από την εκκλησία. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και μόλις πλησίασε στο σημείο ο αστυνομικός εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί μέσα στην κούτα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομιστεί στο 401 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Αυτόπτης μάρτυρας που βρέθηκε το πρωί σε καφετέρια που στεγάζεται δίπλα από το ναό μιλώντας στους δημοσιογράφους, περιέγραψε τα όσα ακολούθησαν της έκρηξης. «Δεν πρόλαβα να πω καλημέρα αφού μόλις μπήκα μέσα στην καφετέρια έσκασε, έγινε η έκρηξη και βρεθήκαμε όλοι κάτω. Αν δεν ήταν ημέρα αργίας θα είχαμε θύματα. Είδα τον αστυνομικό να είναι κάτω πεσμένος και τραυματισμένος. Τα τζάμια στην καφετέρια δεν έσπασαν».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του