EKTAKTO – KOΛΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ! ΣΥΓΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!






ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΠΤΟΗΤΟΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ!

Σε κόλαση έχουν μετατρέψει οι Τούρκοι το Αιγαίο, συνεχίζοντας απτόητοι τις προκλήσεις τους στην περιοχή πραγματοποιώντας, για τρίτη φορά σήμερα, υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Μεγίστη, από την οποία χθες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι εντός των επόμενων μηνών η Ελλάδα θα προχωρήσει στην ανακήρυξη ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα, σχηματισμός δύο τουρκικών μαχητικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 14:10μμ και πραγματοποίησε δύο υπερπτήσεις πάνω από την Μεγίστη. Στις 14:14μμ τα δύο τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από την Μεγίστη στα 28,000 πόδια και εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 14:16μμ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το πρωί λίγα λεπτά πριν τις 9πμ, ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από την νήσο Μεγίστη, ενώ αργότερα λίγο πριν τις 11πμ ένα ακόμα ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 πραγματοποίησε 5 υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά.

Λίγο αργότερα στις 11:25πμ, άλλα δύο τουρκικά μαχητικά F-16 πραγματοποίησαν για δεύτερη υπέρπτηση πάνω από την νήσο Μεγιστή και τη νήσο Ρω.

Τσίπρας σε Τουρκία: Σεβαστείτε το διεθνές δίκαιο! Έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής αύριο

Μήνυμα στην Τουρκία από τον Έλληνα πρωθυπουργό μετά το κρεσέντο προκλήσεων και παραβιάσεων. Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε σεβασμό του διεθνούς δικαίου σε Αιγαίου και ανατολική Μεσόγειο. Συγκαλείται εκτάκτως αύριο το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό τον Γιώργο Κατρούγκαλο.
Η Τουρκία προκαλεί συνεχώς στο Αιγαίο, με συνεχείς παραβιάσεις και λεκτικές απειλές αλλά η παραβατικότητά της δεν μένει αναπάντητη. Σε πιο ήπιους τόνους από τον Πάνο Καμμένο που μίλησε για “τουρκικούς ψευτοτσαμπουκάδες“, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε το δικό του μήνυμα στην Άγκυρα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την τριμερή στο Ισραήλ, ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε από τη Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο. “Υπογράμμισα την ανάγκη να υπάρξει σεβασμός του διεθνούς δικαίου στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.






Λίγο μετά την αναφορά του πρωθυπουργού για την τουρκική προκλητικότητα ήρθε η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών με την οποία ανακοινώθηκε ότι αύριο Παρασκευή (21.12.2018) θα συγκαλείται εκτάκτως το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο.

Κύριο αντικείμενο του Συμβουλίου θα αποτελέσει η ενημέρωση επί κρίσιμων θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής της επόμενης περιόδου, το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά, αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Ήδη, μέσω πηγών της, η Νέα Δημοκρατία διεμήνυσε πως αυτή τη φορά θα παραβρεθεί στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (σ.σ. το καλοκαίρι είχε αποχωρήσει) και θα εκπροσωπηθεί από τον τομεάρχη Εξωτερικών Γιώργο Κουμουτσάκο. “Είναι αυτό που ζητούσαμε τόσο καιρό, ενημέρωση εφ’ όλης της ύλης”, ανέφεραν πηγές της Πειραιώς.

Νέα πρόκληση: H Τουρκία δημοσίευσε πλάνα από δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου

Ανεβάζει το θερμόμετρο στο Αιγαίο η Τουρκία η οποία έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου.

Πρόκειται για τον εθνικό πύραυλο της Τουρκίας Μπόρα, έναν πύραυλο εδάφους – εδάφους με εμβέλεια 280 χιλιομέτρων.

Tις εικόνες δημοσίευσε ο γενικός γραμματέας εξοπλισμών της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ σε μια προσπάθεια επίδειξης ισχύος της χώρας του.

Ο Ντεμίρ αναφέρει ότι ο πύραυλος Μπόρα χτύπησε το στόχο του με μεγάλη ακρίβεια στα 280 χιλιόμετρα μακριά.






Ismail Demir
✔@IsmailDemirSSB




Bora füzemiz 280 km uzaklıktaki hedefini noktasal hassasiyetle vurdu.
4,598
1:08 PM - Dec 20, 2018
1,388 people are talking about thi


s

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του