Για παραβίαση Συντάγματος κατηγορεί την Θάνου η Ένωση Δικαστών










Πυρά κατά 

της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου και νυν επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλικής Θάνου, εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Νικόλαος Σαλάτας, μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

Σχολιάζοντας την ανάληψη από την κ. Θάνου μετά τη συνταξιοδότησή της, θέση συμβούλου στο γραφείο του πρωθυπουργού, τόνισε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων προτείνει «για δυο χρόνια από την απόσυρση του ο δικαστής να μη συνεργάζεται με κόμματα ή κυβερνήσεις. Να υπάρξει ένας κανόνας να μην μπορούμε να διεκδικήσουμε για δύο χρόνια κυβερνητική θέση για να μην υπάρχουν υπόνοιες συνδιαλλαγής».

Στη συνέχεια ανακαλώντας στη μνήμη του την απόπειρα της προέδρου του Αρείου Πάγου να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης των δικαστών ώστε να παραμείνει στη θέση της, ο κ. Σαλάτας υποστήριξε: «Το χειρότερο με την κ. Θάνου, ήταν το ότι ήθελε παραβιάζοντας το σύνταγμα να αυξηθούν τα όρια ηλικίας για να παραμείνει στη θέση της προέδρου του Αρείου Πάγου για τρία χρόνια ακόμα. Και έχει υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα. Μετά από αυτή την πορεία που είχε η κ. Θάνου που θέλησε να παραβιάσει το Σύνταγμα, ο κ. Τσίπρας της έδωσε θετικό πρόσημο και την πήρε σε θέση συμβούλου».

Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος της Ένωσης υποστήριξε πως οι δικαστές ναι μεν δεν λειτουργούν υπό το κράτος φόβου ακραίων ομάδων όταν εκδικάζουν υποθέσεις τρομοκρατίας, ωστόσο γενικότερα επέστησε την προσοχή, γιατί όπως είπε, υπάρχουν φαινόμενα συνδιαλλαγής με οικονομικά συμφέροντα, αλλά και πιέσεις της εκτελεστικής εξουσίας: «Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας και δεν λειτουργούμε υπό το κράτος φόβου από ακραίες ομάδες. Και λάθη υπάρχουν, και αστοχίες αλλά η δικαιοσύνη δεν θα κριθεί από τέτοια λάθη. (…) Υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες και διορθώνονται όλα. Η δικαιοσύνη κρίνεται από την ανεξαρτησία της από το κράτος και τα οικονομικά συμφέροντα. Και δεν είναι πάντοτε ανεξάρτητη πλήρως. Έχουμε συμφέροντα, πιέσεις της εκτελεστικής εξουσίας. Και οι δικαστές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του