Η ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΦΠΑ

Την τελική ελληνική πρόταση για τις σαρωτικές ανατροπές στον ΦΠΑ, την οποία υπέβαλε το πρωί η Αθήνα στους δανειστές, δημοσιοποιούν ΜΜΕ από κυβερνητικές πηγές. Σύμφωνα με το Mega, η πρόταση της Αθήνας προβλέπει τη θέσπιση νέου...
ενιαίου συντελεστή 18%, με πρόβλεψη για ειδική έκπτωση τριών μονάδων -στο 15%- για όσους κάνουν τις συναλλαγές τους με κάρτες (χρεωστικές ή πιστωτικές).
Η ελληνική πρόταση προβλέπει, παράλληλα, τη θέσπιση μειωμένου συντελεστή 9,5%, όπου εντάσσονται τρόφιμα, φάρμακα και βιβλία, με πρόβλεψη και σε αυτή την περίπτωση ειδικής έκπτωσης τριών μονάδων -στο 6,5%- για όσους κάνουν τις συναλλαγές τους με κάρτες.
Με βάση το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης, ακριβότεροι καθίστανται, αφού μεταφέρονται από το 13% στο 18%, οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, τα εισιτήρια (μεταφορές), οι υπηρεσίες που παρέχουν εστιατόρια και ξενοδοχεία.Στον αντίποδα, φθηνότερα αφού πέφτουν από το 23% στο 18% θα είναι ρούχα/παπούτσια, αυτοκίνητα, οικοδομή, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη.
Σύμφωνα με το ελληνικό σχέδιο, καταργείται η έκπτωση του 30% στον ΦΠΑ στα νησιά, με καθιέρωση συστήματος επιστροφής φόρου για τους μόνιμους κατοίκους, ενώ εφόσον το σχέδιο γίνει δεκτό στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, η Αθήνα θα αποσύρει το "πακέτο" των ειδικών φόρων στο Αιγαίο (τέλος δανυκτέρευσης 1 έως 5 ευρώ στα πολυτελή ξενοδοχεία, φόρος 3% σε εστίαση και φόρος 6% στις συναλλαγές στα καταστήματα στα νησιά).
Όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το οποίο επικαλείται κυβερνητικές πηγές, καταγράφεται προσέγγιση μεταξύ της Αθήνας και των Θεσμών σε ό,τι αφορά το φορολογικό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του