''ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΘΗΡΙΩΔΙΩΝ...

Σε βαρύτατη καταγγελία προχώρησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας κατά την έναρξη της συνεδρίασης...
της επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, αποκαλύπτοντας πως στην αίθουσα της Γερουσίας βρισκόταν δικηγόρος, εκπρόσωπος ομάδας νομικών, που συνάπτουν «προβληματικά εργολαβικά συμφωνητικά» με θύματα ή συγγενείς θυμάτων των γερμανικών θηριωδιών.
Εμφανώς αιφνιδιασμένη από την καταγγελία η Πρόεδρος της Βουλής, ξεκαθάρισε ότι αγνοεί το θέμα. «Θέσατε ένα λεπτό ζήτημα. Επειδή ακριβώς είναι λεπτό και επειδή δεν θέλω να αδικήσουμε κανέναν, θα παρακαλούσα να μην κάνουμε τη διαδικασία μας ανακριτική. Εκκρεμεί να το διερευνήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι οι συγκεκριμένοι δικηγόροι που βρισκόταν στη συνεδρίαση, προσκεκλημένοι της κυρίας Κωνσταντοπούλου, εκπροσωπούν νομικούς που έχουν συνάψει συμφωνητικά «με όρους που προσβάλλουν το δικηγορικό λειτούργημα, φθάνοντας να διεκδικήσουν ποσοστά, όχι επί του ποσού που θα επιδικαστεί στα θύματα, αλλά και επί του διεκδικουμένου ποσού» και πρόσθεσε: «Έπεσε στα χέρια μου εργολαβικό δίκης το οποίο έχουν υπογράψει δικηγόροι με τους συγγενείς θανόντων και θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας. Έχουν όρους που με κάνουν να αγανακτώ: Ο δικηγόρος για παράδειγμα δικαιούται τόκους και δικαιούται να υπολογίσει αναλογικό δικαίωμα στο οποίο ανέρχεται η αμοιβή του, όχι επί του ποσού που θα εισπραχθεί, αλλά επί του διεκδικουμένου με την αγωγή ποσού. Προβλέπει ακόμα ότι ακόμα και σε συμβιβασμό διακρατικό η όποιο άλλο ο δικηγόρος δικαιούται αμοιβή».

Εξήγησε δε πως είναι «απαράδεκτο» και αποτελεί «σκιά για τη λειτουργία της επιτροπής» οι δικηγόροι που έχουν υπογράψει τέτοια εργολαβικά συμφωνητικά να εκπροσωπούνται στη συνεδρίαση της Επιτροπής από άτομο το οποίο είχε προσκληθεί από την Πρόεδρο της Βουλής.

Η απάντηση των δικηγόρων
Να σημειωθεί ότι εντός της αιθούσας βρίσκονταν ο κ. Σαράντος Θεοδωρόπουλος, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ενωσης Δικηγόρων για τις γερμανικές αποζημιώσεις και η κυρία Χριστίνα Σταμούλη, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Οι δύο δικηγόροι, σε δήλωσή τους, σημειώνουν ότι οι καταγγελίες Τζαβάρα δεν τους αφορούν, καθώς «δεν έχουμε συνάψει εργολαβικά συμφωνητικά καθώς έχουμε αυτοεξαιρεθεί από παρόμοιες υποθέσεις θεωρώντας ότι διεξάγεται μια εθνική προσπάθεια». Επισημαίνουν ωστόσο ότι δεν έχουν γνώση για το περιεχόμενο του συμφωνητικού που επικαλέστηκε ο βουλευτής της ΝΔ, γι' αυτό και επιφυλάσσονται να τοποθετηθούν όταν ενημερωθούν για την υπόθεση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του