Επίθεση στον Ε. Βενιζέλο εξαπέλυσε από τη Λιβαδειά ο Μ. Καρχιμάκης

kar01

Επίθεση στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο εξαπέλυσε πρόσφατα από τη Λιβαδειά ο Μιχάλης Καρχιμάκης στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για ενσωμάτωση του κόμματος στη ΝΔ, μέσω της συγκυβέρνησης.Ο κ. Καρχιμάκης που μίλησε σε συγκέντρωση στελεχών και φίλων στο συνεδριακό κέντρο στην Κρύα, στο πλαίσιο της οργανωτικής ανασυγκρότησης του Κινήματος δεν παρέλειψε να τονίζει πως εάν δεν υπήρχε η ανατροπή Παπανδρέου η χώρα θα ήταν σε άλλο επίπεδο, επισημαίνονταςς παράλληλα οτι το Κίνημα δεν θα ήθελε μία νέα θεσμική ανατροπή της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης.

Για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές, ο κ. Καρχιμάκης τόνισε ότι η συμφωνία είναι εκ των ουκ άνευ, αφορά την επιβίωση της χώρας και των ανθρώπων της, ενώ η ρήξη δεν οδηγεί πουθενά.
«Έχουμε ξεκινήσει μια εξόρμηση πανελλαδική προκειμένου και οργανώσουμε το Κίνημα και να μιλήσουμε για τις πολιτικές εξελίξεις και την προσπάθεια για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, από την κρίση», είπε ο Μ. Καρχιμάκης και συμπλήρωσε: «Είμαστε μια δύναμη ευθύνης, ανεξάρτητα αν δεν καταφέραμε να μπούμε στην Βουλή. Μια δύναμη που έρχεται σε αυτήν την δύσκολη στιγμή να συμβάλλει στην προσπάθεια που κάνει η χώρα μακριά από την ρεβανσιστική λογική. Εμείς θεωρούμε ότι αυτή η χώρα χρειάζεται σταθερότητα για να βγει από την κρίση, δεν θα θέλαμε σε καμία περίπτωση μια νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση να υποστεί όλα όσα υπέστη η κυβέρνηση Παπανδρέου. Θα συνεχίσουμε να ασκούμε την δημιουργική μας κριτική όχι στην λογική της ρεβάνς ή της επένδυσης στην καταστροφή αλλά στην λογική μιας διόρθωσης με στόχο το καλύτερο για την χώρα και για τους ανθρώπους».
Αναφέρθηκε σε πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία προετοιμάστηκαν από το 2011 και πρόσθεσε: «Αν δεν υπήρχε η ανατροπή του Παπανδρέου και οι εκλογές διενεργούντο τον  Οκτώβριο του 2013 σίγουρα και η χώρα και οι πολίτες θα ήταν σε άλλο επίπεδο. Γιατί η ανατροπή στο μέσον της 4ετίας δημιούργησε αβεβαιότητα και μια οικονομική αναταραχή και μια οπισθοδρόμηση. Δημιούργησε ψεύτικες προσδοκίες από τον Σαμαρά στην λογική των Ζαππείων, δημιούργησε συνθήκες ενσωμάτωσης του ΠΑΣΟΚ στην δεξιά με ευθύνη του Βενιζέλου κάτι που ο δημοκρατικός κόσμος του ΠΑΣΟΚ δεν άντεξε και ζητούσε απο το κόμμα άλλα χαρακτηριστικά».
Καταλήγοντας απεύθυνε κάλεσμα συσπείρωσης στο Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου για να αποτελέσει «ένα προοδευτικό πόλο επανασυγκρότησης των δημοκρατών σοσιαλιστών που πραγματικά πιστεύουν σε μια έξοδο από την κρίση μέσα από μεταρρυθμίσεις και μέσα από συγκρούσεις που δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν, συγκρούσεις που έχουν να κάνουν με όλους εκείνους που υπονομεύουν, υποθηκεύουν ή αναχαιτίζουν τον δημόσιο πλούτο».
Εκ μέρους της Οργάνωσης της Βοιωτίας ο Σάκης Μαμής δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ξεκινάμε και στην Βοιωτία την προσπάθεια συγκρότησης. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την δυσκολία του εγχειρήματος για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι πρέπει να κάνουμε σαφές το διακριτό μας στίγμα ανάμεσα  στην κυρίαρχη πολιτική δύναμη, τον ΣΥΡΙΖΑ, και στον φορέα που αποχωρήσαμε, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ.  Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η χώρα βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο. Η δική μας θέση μας ήταν πάντα υπέρ της σταθερότητας. Η σταθερότητα αποτελεί ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις. Εμείς θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που κατοχυρώνει τις δικές μας κόκκινες γραμμές που είναι η παραμονή στο ευρώ, η διατήρηση της δυνατότητας ρευστότητας στην χώρα μας και σε προοδευτικό πλαίσιο η εφαρμογή του μνημονίου».
kar03
kar02

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του