Βόμβα Τζαβάρα στην επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις

tzavΑίσθηση προκάλεσε στη Επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις σοβαρή καταγγελία του Κώστα Τζαβάρα.Ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι στις συνεδριάσεις παρίστανται δικηγόροι οι οποίοι έχουν αναλάβει υποθέσεις ιδιωτών για διεκδικήσεις, για τις οποίες έχουν συμφωνήσει να πάρουν ποσοστό."Έπεσε στα χέρια μου εργολαβικό δίκης το οποίο έχουν υπογράψει δικηγόροι με τους δικαιούχους της χρηματικής ικανοποίησης που διεκδικείται εξαιτίας των θανατώσεων των συγγενών τους. Μεταξύ των όρων που διάβασα είναι ένα ποσοστό 20-30 %..., όμως υπάρχουν και δύο όροι που με κάνουν να αγανακτώ.Ο ένας είναι ότι ο δικηγόρος δικαιούται και το ποσοστό των οφειλομένων τόκων και δεύτερον δικαιούται να υπολογίσει το αναλογικό δικαίωμα στο οποίο ανέρχεται η αμοιβή του όχι επί του ποσού που τελικώς θα εισπραχθεί αλλά επί του διεκδικουμένου με την αγωγή ποσού. Αναφέρει μάλιστα ότι ακόμα και σε συμβιβασμό διακρατικό ή όποιο άλλο ο δικηγόρος δικαιούται να πάρει αυτή την αμοιβή" είπε ο κ. Τζαβάρας.

"Σέβομαι το δικηγορικό λειτούργημα αλλά δεν αισθάνομαι και τόσο άνετα όταν σε αυτή εδώ την επιτροπή συμμετέχουν και παρίστανται" πρόσθεσε, με τον Νικήτα Κακλαμάνη να κάνει λόγο για "βόμβα".
"Θέλω να ερωτηθεί ο παριστάμενος συνάδελφος εκ μέρων των δικηγόρων αν τα εργολαβικά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αν αυτοί που τα έχουν υπογράψει εκπροσωπούνται μέσω του συναδέλφου που είναι εδώ", συνέχισε ο κ. Τζαβάρας.
"Θέτετε ένα ζήτημα που αγνοώ. Πρέπει να διακρίνουμε τους ρόλους και τις θέσεις. Η επιτροπή συνεδριάζει με τα μέλη της και είναι ανοιχτή σε όλους θέλουν να την παρακολουθήσουν. Να επιφυλαχθούμε επί αυτού του θέματος, να το εξετάσουμε και να δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε" απάντησε η πρόεδρος της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του