ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ περιστατικά στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο: Τους άφησε "σύξυλους" και αποχώρησε η Χρυσή Αυγή - Έβαλε τα κλάματα και ζήτησε να τιωρηθούν(;) όσοι δεν ψηφίσουν υπέρ ο Λεβέντης!! (βίντεο)

leventisΆρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης της κυβέρνησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.
Με την έναρξη της συνεδρίασης η Ν.Δ., η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την αλλαγή της ημέρας ψήφισης του σχεδίου νόμου χωρίς να προηγηθεί η ενημέρωση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων.
«Η προσαρμογή του προγράμματος της Βουλής στο εκάστοτε πρόγραμμα του Πρωθυπουργού υποδηλώνει αντίληψη περιφρόνησης του Κοινοβουλίου», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Νίκος Δένδιας, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι θεωρεί το κοινοβούλιο «τσιφλίκι της».

«Η μεθοδολογία της κυβέρνησης δεν συνάδει με αυτό που θα μας απασχολήσει απόψε, δηλαδή την οικοδόμηση κουλτούρας συνεννόησης», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλης, ενώ ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, υποστήριξε ότι το θέμα είναι ανύπαρκτο, γιατί όταν η κυβέρνηση έχει πλειοψηφία στη διάσκεψη των προέδρων μπορεί να αλλάξει και την ημερήσια διάταξη - και χαρακτήρισε τη συζήτηση «ολίγον θέατρο εντός εισαγωγικών».
«Την περιφρόνηση του Κοινοβουλίου την ζήσαμε όταν είχαμε τον Πρωθυπουργό απόντα στην προπροηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, και πρόσθεσε ότι ο σημερινός Πρωθυπουργός είναι ο Πρωθυπουργός με τις περισσότερες παρουσίες στο Κοινοβούλιο.
Κατά τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων, ο κ. Μάκης Βορίδης από την πλευρά της Ν.Δ. έκανε λόγο για άθλιο εκλογικό νόμο.
Αποχώρησε η Χρυσή Αυγή
Ο εισηγήτης της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός κατά την τοποθέτησή του ανακοίνωσε ότι η Χρυσή Αυγή θα αποχωρήσει κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου. «Δεν είμαστε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της Ν.Δ., δεν είμαστε υποχείριο κανενός, η δική μας στάση θα είναι η αποχώρηση κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας» ανέφερε.
Νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Ν. Γ. Μιχαλολιάκος δήλωσε από το περιστύλιο της Βουλής για τον εκλογικό νόμο:
«Η Χρυσή Αυγή το κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών δεν πρόκειται να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ όπως δεν στήριξε και την Νέα Δημοκρατία.
Δεν πρόκειται να ψηφίσει τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως δεν ψήφισε και για Πρόεδρο της Δημοκρατίας την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι ένα κίνημα εθνικιστικό στην υπηρεσία του Ελληνικού Λαού και μόνο!».
Δείτε το βίντεο:
Λεβέντης: Να τιμωρηθούν από τον λαό όσοι δεν ψηφίσουν την απλή αναλογική - ΒΙΝΤΕΟ
«Η ψηφοφορία της Πέμπτης είναι η κρισιμότερη. Όσοι δεν ψηφίσουν πρέπει να τιμωρηθούν από τον ελληνικό λαό» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στους βουλευτές και στελέχη του κόμματος του.
Ο κ. Λεβέντης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους, το κόμμα του υποστηρίζει την απλή αναλογική και επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Το αίτημα της απλής αναλογικής είναι καθολικό και αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και άσκησε κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «σήμερα δεν εκπροσωπεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, είναι μειοψηφία στον λαό με ποσοστά που δεν ξεπερνούν το 22%».
Ξεκαθάρισε πως δεν αποτελεί «δεκανίκι» του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε πως δεν έχει ψηφίσει κανένα μέτρο της κυβέρνησης σε αντίθεση με το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ που έχουν ψηφίσει μνημόνια.
Σχετικά με τη στάση του Ποταμιού είπε πως αν την Πέμπτη δεν ψηφίσει τον νόμο, τότε είναι φανερή η συμφωνία με τον κ. Μητσοτάκη.
Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά λέγοντας ότι έχει «ιστορικές ευθύνες». «Η ψηφοφορία της Πέμπτης βρίσκεται στα χέρια της κ. Γεννηματά» τόνισε ο κ. Λεβέντης προσθέτοντας: Εάν θέλει να μείνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ να ξαναμπεί στη Βουλή πρέπει την Πέμπτη να ψηφίσει την απλή αναλογική».
«Θα το δείτε την Παρασκευή μετά την ψηφοφορία, η Ένωση Κεντρώων είναι με τους φτωχούς και τους αδύναμους της κοινωνίας μας» τόνισε μεταξύ άλλων, ο κ. Λεβέντης.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων προέβλεψε ακόμη ότι το κόμμα του όποτε και αν γίνουν οι εκλογές θα καταλάβει την τρίτη θέση.
Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:
Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 21 Ιουλίου με την ψηφοφορία, μετά από τρεις απογευματινές συνεδριάσεις, προκειμένου να δοθεί χρόνος σε όλα τα κόμματα, για να τοποθετηθούν αναλυτικά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του