Στην Αγίου Νικολάου το φετινό παζάρι της Θήβας





ΣΤΗΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΑΖΑΡΙ


Tο Δημοτικό Συμβούλιο της Θήβας αποφάσισε το χώρο που θα γίνει φέτος το παζάρι. Η οδός Αγίου Νικολάου από τα Δικαστήρια μέχρι την Οπλαρχηγού Βόγκλη θα πρέπει να ετοιμαστούν να υποδεχτούν παζαριώτες και πελάτες.

Στην επιλογή αυτή του χώρου για φέτος έπαιξαν ρόλο καθοριστικοί παράγοντες όπως η έναρξη λειτουργίας του νέου Μουσείου, αντιαισθητικό να βλέπεις παράγκες και γουρουνόπουλα κοντά στην είσοδο του, καθώς επιβάλλεται και η απρόσκοπτη προσεγγισή του απο επισκέπτες. Σημαντικοί επίσης λόγοι είναι η εύρυθμη λειτουργία της πόλης λόγω των έντονων κυκλοφοριακών προβλημάτων που παρουσιάζονται την περίοδο αυτή (δεδομένων και των δυσκολιών λόγω της ανάπλασης της οδού Επαμεινώνδα) και των προβλημάτων στάθμευσης των οχημάτων. Επίσης λόγοι ασφάλειας, λόγω δυσκολίας προσέγγισης οχημάτων πυρόσβεσης σε περίπτωση πυρκαγιάς απο τον αυξημενο κίνδυνο απο την φύση των υλικών που εκτίθονται. Λογοι Υγιεινής, δεν υπάρχουν υποδομές για έκτακτες ανθώπινες ανάγκες και τέλος λόγοι εύκολης πρόσβασης στα Υποκαταστήματα των Τραπεζών, Φρμακείων, ΟΤΕ κ.λ.π. Γιά παρόμοιους λόγους σε όλες τις πόλεις που διενεργούνται εμποροπανηγύρεις αυτές γίνονται σε προκαθορισμένους χώρους, έξω απο το κέντρο της πόλης ώστε να συντρέχουν όλοι οι λόγοι που προαναφέρθηκαν.

Η Δημοτική Αρχή στο παρά πέντε αναζήτησε πάλι τον τόπο που θα διεξαχθεί το φετινό παζάρι μάλιστα και με αντεγκλίσεις με τον Εμπορικό Συλλογο Θήβας. Πέρασε ένας χρόνος απο την δέσμευση για την προετοιμασία του προσδιορισμένου και μόνιμου χώρου που θα φιλοξενεί τοσο την "λαϊκή" όσο και άλλες εμπορικές ή εκθεσιακές δραστηριότητες καθώς και την εμποροπανήγυρη (πίσω απο την Οπ. Βόγκλη και του "Ράδιο-Τόλη"). Μια άλλη πάλι δέσμευση που πάει στις καλένδες. 

Δεν μπορούμε όμως να μην σχολιάσουμε και την αλλαγή θέσεων ορισμένων Δημοτικών Συμβούλων που προκειμένου να γίνουν αρεστοί ξέχασαν φέτος όλους τους κανόνες που θα πρέπει να διέπουν την λειτουργία της εμποροπανήγυρης.

Υποχρέωση του Δήμου είναι η ασφαλής οργάνωση του χώρου με τις ανάλογες υποδομές, με ανθρώπινες συνθήκες υγιεινής, με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες παραχώρησης των πόστων κ.λ.π.
Από 23- 29 Αυγούστου, λοιπόν, η καρδιά της Θήβας θα χτυπάει στην Αγίου Νικολάου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.exeis-nea.gr/news/sin-agioy-nikolaoy-to-fetino-pazari-tis-thivas/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του