Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ρωσία: «Ανεύθυνο το Ισραήλ, ευθύνεστε για τον θάνατο των 15 στρατιωτικών μας» – «Θα απαντήσουμε αναλόγως»




Στο Ισραήλ επιρρίπτει την ευθύνη για την πτώση του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους IL-20 το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τον θάνατο και των 15 επιβαινόντων.
Όπως πρώτο ανέφερε στην Ελλάδα το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος Ιλιούσιν IL-20 με 15μελές πλήρωμα έχασε την επαφή του με τα ραντάρ.Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε την ώρα που μαχητικά F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ εξαπέλυαν επιθέσεις εναντίον στόχων στην επαρχία Λαττάκεια της Συρίας.

«Τα ισραηλινά αεροσκάφη σκοπίμως δημιούργησαν μια επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή της Λαττάκειας στη Συρία»κατήγγειλε το ρωσικό υπουργείου.

Και συνέχισε: «Οι Ισραηλινοί χρησιμοποίησαν το ρωσικό IL-20 ως ασπίδα έναντι του συριακού συστήματος αεροάμυνας».




Παράλληλα, η Μόσχα αποκάλυψε ότι το Τελ Αβίβ δεν προειδοποίησε έγκαιρα τη διοίκηση των ρωσικών στρατευμάτων για τις προσχεδιασμένες επιχειρήσεις στην περιοχή της Λαττάκειας.



«Το Ισραήλ ενημέρωσε τη Ρωσία ένα μόλις λεπτό πριν το χτύπημα, γεγονός το οποίο δεν μας επέτρεψε να οδηγήσουμε το IL-20 σε ασφαλή εναέρια ζώνη» υπογράμμισε, χαρακτηριστικά.

Διαβεβαίωσε επίσης, ότι η έρευνα των σωστικών συνεργείων κοντά στο σημείο της συντριβής του IL-20 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι ενέργειες του Ισραήλ θεωρούνται από τη Μόσχα ως «εχθρικές», επαναλαμβάνοντας το δικαίωμα της Ρωσίας να προχωρήσει σε «ανάλογη απάντηση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρεσβεία του Ισραήλ στη Μόσχα αρνήθηκε να σχολιάσει τις κατηγορίες του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για την εμπλοκή του Τελ Αβίβ στη συντριβή του IL-20.


Ως αποτέλεσμα, το ρωσικό αεροσκάφος κατερρίφθη από πύραυλο, ο οποίος εκτοξεύθηκε από το συριακό αμυντικό σύστημα S-200.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του