Προβάλλουν σε τηλεοπτικό σποτ τη μακεδονική γλώσσα, κουλτούρα και παράδοση



Καμία αναφορά στην ονομασία Σεβέρνα ή Βόρεια Μακεδονία, όπως ρητά αναφέρεται στη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν υπάρχει σε τηλεοπτικό σποτ που παίχτηκε την Κυριακή στην ΠΓΔΜ λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα για την αποδοχή ή την απόρριψη της συμφωνίας.Αντιθέτως, προβάλλεται η υιοθέτηση από τα δυο μέρη – Ελλάδα και ΠΓΔΜ – της μακεδονικής γλώσσας, κουλτούρας και παράδοσης.Και τη στιγμή που ο Ζόραν Ζάεφ εξακολουθεί να εκφράζει την πλήρη ικανοποίησή του για τη σθεναρή στήριξή του από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε στη σκοπιανή γλώσσα τους πολίτες της γείτονος να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς, όπως είπε, αποτελεί για αυτούς ευκαιρία ζωής.
«Οι Πενς και Μακρόν επιβεβαιώνουν»

«Τόσο ο Πενς όσο και ο Μακρόν επιβεβαιώνουν ότι έχουμε ένα κράτος, ‘’μακεδονικό’’ λαό, μια ‘’μακεδονική’’ γλώσσα αναγνωρισμένη από όλο τον κόσμο», ανέφερε, μέσω twitter, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.




Οι 48 Νόμοι της Δύναμης



ια όσους αποζητούν την Δύναμη, για όσους μελετούν τα παιχνίδια της Δύναμης, για όσους επιθυμούν να θωρακιστούν απέναντι σε κάθε επίδοξο εξουσιαστή. Μερικοί παίζουν με τη Δύναμη και τα χάνουν όλα εξαιτίας κάποιου θανάσιμου λάθους. .ΤΙΜΗ 35,90€ + 1,80 ΕΥΡΩ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ + Για Αττική 2,10 μεταφορικά- Για Επαρχία 2.60€

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ


Στη συνέχεια, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες της γειτονικής χώρας να προσέλθουν στις κάλπες της 30ης Σεπτεμβρίου και να ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών για μία «Ευρωπαϊκή ‘’Μακεδονία’’».

«Το μέλλον της χώρας σας είναι στα χέρια σας. Σας περιμένουμε στο ΝΑΤΟ» τονίζει από την πλευρά του ο κ. Στόλτενμπεργκ.
Ιβάνοφ: Θα απέχω από το δημοψήφισμα

Στο μεταξύ, σταθερός στις απόψεις του εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος γνωστοποίησε στην Κυριακή την απόφασή του να απέχει από το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στη χώρα, στις 30 Σεπτεμβρίου, σχετικά με την επίλυση του θέματος του ονόματος.

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ, μιλώντας σε εκδήλωση ομογενειακής οργάνωσης στη Νέα Υόρκη επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «αντισυνταγματική» και επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας του.

«Η εντολή που έλαβα από τους πολίτες της χώρας και μάλιστα δύο φορές, είναι να μην επιτρέψω αλλαγή του Συντάγματος, με σκοπό την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος και να μην αποδεχτώ ιδέες και προτάσεις που θα απειλήσουν τη μακεδονική εθνική ταυτότητα, την ιδιαιτερότητα του μακεδονικού έθνους, τη μακεδονική γλώσσα και το μακεδονικό μοντέλο συμβίωσης. Θα τηρήσω στο ακέραιο τις υποσχέσεις μου και για τον λόγο αυτό δεν θα προσέλθω να ψηφίσω» ανέφερε ο Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος, τις ημέρες αυτές βρίσκεται στη Ν. Υόρκη για να συμμετάσχει στις εργασίες της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

tanea.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του