Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προοίμιο πολυεθνικής εμπλοκής: Η Μόσχα ζήτησε ιρανική αεροπορική βάση – Η ρωσική αρμάδα στην Α.Μεσόγειο ετοιμάζει κύμα επιθέσεων







«Φούντωσε» ξαφνικά η κατάσταση στην Συρία μετά την κατάρριψη του ρωσικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους Il-20 και τον ερχομό του αεροπλανοφόρου USS Harry S. Truman.



Το πιο επικίνδυνο μας έρχεται όμως από την έμμεση ακύρωση της συμφωνίας Τουρκίας-Ρωσίας για την δημιουργία αποστρατικοποιημένης ζώνης στην Ιντλίμπ, από τους τζιχαντιστές και τους «χορηγούς τους”.

Η Ρωσία διαβλέποντας πολλά το επόμενο διάστημα, ζήτησε επίσημα χθες το βράδυ από την Τεχεράνη την παροχή πρόσβασης στη στρατιωτική βάση Noyeh (Αεροπορική Βάση Noyeh) στο βορειοδυτικό Ιράν, για την διέλευση ρωσικής μοίρας μαχητικών που περιλαμβάνει εκτός των μαχητικών αεροσκαφών και 4 μεγάλα, πολύ μεγάλα, μεταγωγικά αεροσκάφη, το φορτίο των οποίων έχει καταστεί αντικείμενο μεγάλης ανησυχίας από Ισραήλ και ΗΠΑ.

Στο χθεσινό άρθρο μας με τίτλο («Έφαγε πόρτα» ο Ισραηλινός Α/ΓΕΑ από τον Β. Πούτιν: Σφοδρές κατηγορίες κατά του Τελ Αβίβ – Έρχεται κίνηση-ματ από Μόσχα στη Συρία), είχαμε αναφέρει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία μετά το περιστατικό με το αεροσκάφος Il -20, θα πραγματοποιήσει πιθανότατα προηγούμενα σχέδιά της που αφορούν την προμήθεια της Δαμασκού εξελιγμένων αντιαεροπορικών συστημάτων S-300, αλλά και πιθανόν S-400 (με ρωσικό έλεγχο).

Σε μια τέτοια κατάσταση, οποιαδήποτε εναέρια πολεμική πτήση της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας θα ήταν η τελευταία για τους πιλότους της.




Τα αεροσκάφη του Ισραήλ που είναι αμερικανικά μοντέλα δεν θα είναι σε θέση να αντέξουν στα ρωσικά συγκροτήματα εναέριας άμυνας.

Η ιρανική αεροπορική βάση θα χρησιμοποιηθεί ως αεροδρόμιο διέλευσης της πανίσχυρης ρωσικής μοίρας μεταγωγικών αεροσκαφών στην πορεία τους προς τη Συρία.

Συριακές πηγές μιλάνε για μια ντουζίνα μαχητικά αεροσκάφη Su-35S και σίγουρα 4 μεγάλα μεταφορικά αεροσκάφη IL-78 (τα οποία έχουν τεράστιο ενδιαφέρον σχετικά με το φορτίο τους).

Άλλωστε η συνοδεία 4 ρωσικών μεγάλων μεταγωγικών με τόσα μαχητικά αποδεικνύει εμμέσως πλην σαφώς την σπουδαιότητα του φορτίου τους.


Η ιρανική βάση Noyeh χρησιμοποιήθηκε ήδη από την ρωσική αεροπορία τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους για την μεταστάθμευση ρωσικών βομβαρδιστικών που ισοπέδωσαν τις θέσεις των τζιχαντιστών στην Ανατολική Συρία.

Όλα αυτά ενώ η ρωσική αρμάδα προετοιμάζεται να ξεκινήσει μαζικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον των θέσεων των τρομοκρατών στη Βορειοδυτική Συρία, εφόσον οι διοικητές των μεγαλύτερων τρομοκρατικών ομάδων στο Ιντλίμπ, δεν αλλάξουν γνώμη και αντιταχθούν στην συμφωνία Πούτιν–Ερντογάν στο Σότσι, ανέφερε σήμερα Σάββατο ρωσικό μέσο ενημέρωσης.

Ο ιστότοπος του ρωσικού καναλιού RT στην Αραβική γλώσσα επικαλούμενο τον Ρώσο αναλυτή Vladimir Mokhin, ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ξεκινούν ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο καλύπτοντας μια μεγάλη περιοχή μεταξύ Συρίας, Λιβάνου και Κύπρου, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου.

Μέσα σε αυτήν την στρατιωτική δραστηριότητα, τα ρωσικά πλοία θα μπορούσαν να εξαπολύσουν πυραυλικές επιθέσεις κατά θέσεων τρομοκρατών στο Idlib εάν χρειαστεί.

Το RT ανακοίνωσε ότι Μόσχα και Άγκυρα προετοιμάζονται για ένα τέτοιο σενάριο, προσθέτοντας ότι, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, οι τουρκικές δυνάμεις θα παραμείνουν στο Idlib σε συντονισμό με τη ρωσική πλευρά, ενώ οι ρωσικές προετοιμάζονται να ξεκινήσουν στρατιωτική επιχείρηση κατά των τρομοκρατών εάν αποτύχει η συμφωνία που ενέκρινε Μόσχα και Άγκυρα.

Το συριακό παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR) που εδρεύει στο Λονδίνο τόνισε ότι οι τρομοκρατικές ομάδες: Horas al-Din, Ansar al-Tohid, Ansar al-Din, Ansar Allah, Tajamo al-Forqan, Jund al-Aqsa, ανακοίνωσαν την αντίθεσή τους στην τουρκορωσική συμφωνία για την Idlib.

Ανέφερε επίσης ότι αυτές οι τρομοκρατικές ομάδες απέρριψαν το σχέδιο απόσυρσης τους από τις γραμμές επαφής με το συριακό στρατό, στην τοποθεσία Jisr al-Shughour στην Ανατολική Idlib και υπογράμμισαν ότι θα αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πλευρά προσπαθήσει να τους αφοπλίσει ή τους αναγκάσει να υποχωρήσουν.

Τη Δευτέρα, μετά από τρεις ώρες διαπραγματεύσεων μεταξύ του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν και του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ρωσία και Τουρκία συμφώνησαν να δημιουργήσουν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, μια αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στην επαρχία Idlib, κατά μήκος της γραμμής επαφής μεταξύ των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και της συριακής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με την πρόταση της Άγκυρας, άρματα μάχης της συριακής αντιπολίτευσης, πυραυλικά συστήματα εκτόξευσης και άλλα βαριά όπλα θα αποσυρθούν πλήρως από την περιοχή μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

Η αποστρατικοποιημένη ζώνη θα ελέγχεται από κινητές ομάδες περιπολίας του τουρκικού στρατού και της στρατιωτικής αστυνομίας της Ρωσίας.

Από ότι όμως φαίνεται, αυτοί που χορηγούν όπλα στους Τζιχαντιστές όλο αυτό το διάστημα, έδωσαν εντολή να ακυρωθεί στην πράξη η συμφωνία Ρωσίας και Τουρκίας για την Ιντλίμπ, έχοντας πάντα ανοικτό το σενάριο σύγκρουσης τους με την Ρωσία στα ίσια.

Ρώσοι ειδικοί εκτιμούν ότι σε συνδυασμό με το περιστατικό του Il-20 στην Συρία είμαστε κοντά σε μια απευκταία πολυεθνική πολεμική εμπλοκή με αφορμή την Ιντλίμπ, ως απάντηση των «επιθετικών ενεργειών” της Ρωσίας στην χώρα (σύμφωνα με τις ΗΠΑ).

Το όλο σκηνικό όπως φαίνεται θα έχει και συνέχεια μέχρι την επίτευξη του τελικού σκοπού της δύσης που είναι μια παγκόσμια αναμέτρηση ΗΠΑ-Ρωσίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του