'' ΑΔΕΙΑΖΕΙ '' ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Ο ΜΠΑΝΟΣ...

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, η πολύωρη κατάθεση που είχε του νομικού συμβούλου του κράτους,... Αναστάσιου Μπάνου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μπάνος, που ήταν και επί υπουργίας του Γιώργου Παπακωνσταντίνου νομικός σύμβουλος ανέφερε στην Επιτροπή ότι ο ίδιος, αν ήταν στη θέση του πρώην υπουργού, θα είχε πρωτοκολλήσει το διαβιβαστικό του cd που είχε σταλεί από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών με κλητήρα της ελληνικής πρεσβείας.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Μπάνος φέρεται να κατέθεσε ότι τον Σεπτέμβριο του 2012 πήρε τηλέφωνο τον κ. Παπακωνσταντίνου και του είπε ότι πρέπει να αποκαλύψει το πρόσωπο στο οποίο έδωσε το cd προς φύλαξη «γιατί αν δεν το κάνει στοχοποιούμαστε όλοι» .
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε αναφέρει στην Επιτροπή Θεσμών που είχε κληθεί να την ενημερώσει ότι «το έδωσα σε στενούς συνεργάτες του αλλά δεν θυμάται σε ποιόν».
«Εκείνος μου απάντησε ότι θα το κάνω θεσμικά στη Βουλή. Τον παρακολούθησα στην Ολομέλεια αλλά δεν είπε τίποτα», φέρεται να δήλωσε στα μέλη της Προανακριτικής ο κ. Μπάνος.
Ο  κ. Μπάνος ερωτηθείς για την σύσκεψη που έγινε στις 24 Ιανουαρίου 2011 στο υπουργείο Οικονομικών και στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος μαζί με τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Καπελέρη τον κ. Παπακωνσταντίνου και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, φέρεται να είπε ότι η άποψη που εξέφρασε ήταν ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να ζητηθεί δικαστική συνδρομή από την Ελβετία για τη λίστα διότι έφθασε στην Ελλάδα με άτυπη διαδικασία.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι το μόνο που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία της λίστας για να κάνει έρευνα το ΣΔΟΕ για το οικονομικό προφίλ των προσώπων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του