“ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ”



     Η ΜΟΡΝΟΣ αφού προχώρησε στην περικοπή του επιδόματος γάμου και ταυτόχρονα γνωστοποίησε ότι θεωρεί όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων οικειοθελείς παροχές, τις οποίες μπορεί να καταργήσει οποιαδήποτε στιγμή, κατέθεσε νέα πρόταση (μείωσης μισθών σε κλίμακες από 6,5% -10%) για τη σύναψη Επιχ. Σ.Σ.Ε.
Ζητά δηλαδή απ’ τον κάθε εργαζόμενο να δουλεύει 2 μέρες το μήνα, 1 μήνα το χρόνο τζάμπα.
   Η εργοδοσία επικαλούμενη τον ανταγωνισμό της αγοράς και κραδαίνοντας ως απειλή τα δικαιώματα που της παρέχουν οι αντεργατικοί νόμοι, επιχειρεί να πάρει τη συναίνεση των εργαζομένων στη σφαγή των μισθών και των λοιπών κατακτήσεων και, αφού εξασφαλίσει «εργασιακή ειρήνη» (υποταγή των εργαζομένων), να συνεχίσει απρόσκοπτα την άντληση μεγαλύτερου τμήματος υπεραξίας αυξάνοντας την εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Απορρίπτουμε την πρόταση της εργοδοσίας
   Η λογική των υποχωρήσεων και παραχωρήσεων έχει κριθεί και υπήρξε επιζήμια για τους εργαζόμενους, με τελευταίο παράδειγμα την Επιχ. Σ.Σ.Ε. 2011 με την υπογραφή και της πλειοψηφίας του Σωματείου, όπου σηματοδοτήθηκε η αλλαγή του χαρακτήρα της Σ.Σ.Ε.
Απορρίπτουμε τη λογική του μικρότερου κακού

   Κανείς συνάδελφος δεν πρέπει να μπει στη λογική να επιλέξει σε ποια περίπτωση θα χάσει λιγότερα.
   Αυτό που συμφέρει τους εργαζόμενους είναι να υπερασπιστούν τους μισθούς και τα δικαιώματα, να αναμετρηθούν με τους δυνάστες και όχι να υποταχθούν.
   Αυτό είναι που φοβάται η εργοδοσία και τα μηνύματα της τα έστειλαν οι εργαζόμενοι με την συνοχή που επέδειξαν και την καθολική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα.           
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
   Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σωματείου μας η παράταξη που έχει την πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ –ΑΠ/ΣΥΡΙΖΑ) πρότεινε τη σύγκλιση Γ.Σ. των μελών, χωρίς να πάρει συγκεκριμένη θέση στην πρόταση της εργοδοσίας και να κατεβάσει πρόταση στη Γ.Σ.
   Αν θεωρήσουμε ότι η σιωπή σημαίνει αποδοχή, προφανώς και έχει θέση η πλειοψηφούσα παράταξη αλλά δεν την εκφράζει σκόπιμα.
   Ας αφήσουν λοιπόν τους φτηνούς τακτικισμούς και τις «δημοκρατικές ευαισθησίες» στην προσπάθειά τους να «κρυφτούν» πίσω από τον κόσμο.
   Το γεγονός ότι δεν προχώρησαν τις πρωτοβουλίες με τα σωματεία στον όμιλο, είναι ενδεικτικό του βαθμού πίστης τους, στη δυναμική και την αποτελεσματικότητα της εργατικής πάλης.
Όχι στον ρεαλισμό της εργοδοσίας
Να μην περάσει η γραμμή περί κοινών συμφερόντων των εργατών με τον βιομήχανο.
Δε δεχόμαστε καμία μείωση μισθού. Δεν εκχωρούμε κανένα δικαίωμα.
   Να πάρουμε αποφάσεις για κινητοποιήσεις τώρα, ενάντια στην πρακτική της εργοδοσίας να περικόψει το επίδομα γάμου.
   Για να διεξαχθεί αυτός ο αγώνας με όρους νίκης των εργαζομένων, προϋποθέτει καταρχήν, αποφασιστικότητα και συμμετοχή όλων στη λήψη των αποφάσεων. Απαιτεί συντονισμό με τα Σωματεία και τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του ομίλου, για άμεση στήριξη και έμπρακτη αλληλεγγύη, καθώς και για τη δημιουργία συνθηκών ενιαίας δράσης απέναντι στην εργοδοτική επιθετικότητα. Επίσης απαιτείται συντονισμός στον κλάδο και στην περιοχή, εργαζομένων και άλλων κοινωνικών δυνάμεων.
   Αυτός είναι ο δικός μας μονόδρομος, που έχει ως αφετηρία την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων και όχι το παζάρι με την εργοδοσία.
   Η συμπόρευση μ’ αυτή τη γραμμή, αποτελεί τη μόνη αξιοπρεπή και τίμια στάση για κάθε συνδικαλιστή, για κάθε εργαζόμενο.


ΘΗΒΑ, 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013
ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΝΟΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του