Με απόφαση του πρωτοδικείου ανακλήθηκε διαθεσιμότητα δημοσίου υπαλλήλου

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ...
Φρένο στη διαθεσιμότητα που εφαρμόζεται ήδη για τους εργαζόμενους στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, βάζει το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας. Με την δικαστική απόφαση που εκδόθηκε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, διατάσσεται η επαναπρόσληψη  συμβασιούχου και η καταβολή σε εκείνη του 100% του μισθού της και όχι του 75% όπως συμβαίνει με τους δημοσίους υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
Πρόκειται για εργαζόμενη στο Δήμο Αιγάλεω μητέρα δυο ανηλίκων παιδιών, η οποία τέθηκε σε διαθεσιμότητα και προσέφυγε κατά του μέτρου στη Δικαιοσύνη. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σκεπτικό της απόφασης , την οποία εξέδωσε ο πρόεδρος Πρωτοδικών Δημήτρης Βλάχος. Στην απόφασή του αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Mε την αναστολή και στη συνεχεία την κατάλυση των συμβάσεων εργασίας που επιβάλλει ο ν.4093/2012,χωρίς να εκτιμώνται οι ανάγκες των εργαζομένων αλλά και χωρίς συγκριτική αξιολόγηση για την επιλογή αυτών που τίθενται σε διαθεσιμότητα, ο εργαζόμενος αποστερείται των υλικών όρων της ύπαρξης του και μάλιστα υπό συνθήκες εξαιρετικά μεγάλης ανεργίας, οι οποίες καθιστούν την ανεύρεση άλλης εργασίας πρακτικά αδύνατη». 

Στην απόφαση γίνεται αναφορά και στην μείωση κατά 25% του μισθού των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα, σημειώνοντας πως η νέα αυτή περικοπή επιφέρει δραστική μείωση του βιοτικού επιπέδου του
εργαζομένου, η οποία έρχεται σε συνέχεια των επανειλημμένων περικοπών αποδοχών που επέφεραν τα δυο τελευταία χρόνια, τρεις νόμοι»
 http://www.protothema.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του