ΚΚΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: Ανακοίνωση για το Πανεπιστήμιο Λιβαδειάς


Το Υπουργείο Παιδείας της συγκυβέρνησης, με το σχέδιο «Αθηνά», προσαρμόζει ακόμη περισσότερο την ανώτατη εκπαίδευση στις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, συνεχίζοντας στην κατεύθυνση του νόμου-πλαίσιο.
Οι αλλαγές αφορούν πρώτα και κύρια το ίδιο το περιεχόμενο των σπουδών. Το σχέδιο «Αθηνά» είναι η αφορμή για να περάσουν πιο εύκολα τα ευέλικτα προγράμματα σπουδών, να πεταχτεί εκτός πτυχίου η όποια επαγγελματική ειδίκευση, την οποία θα αγοράζουν στη συνέχεια οι σπουδαστές, με πιστοποιητικά, που θα πληρώνουν στα ίδια τα Τμήματα.
Υλοποιούν τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. στην Ανώτατη Εκπαίδευση, για επιστημονικά αντικείμενα «κομμένα και ραμμένα» στις στοχεύσεις των επιχειρηματικών ομίλων και για αποφοίτους που θα είναι φτηνοί εργαζόμενοι. Οι μεγάλες κουβέντες της συγκυβέρνησης και των άλλων κομμάτων περί «αριστείας» είναι στην πραγματικότητα η επιβράβευση αυτής της επιχειρηματικής....
δράσης των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. 
Δεν πρόκειται ούτε για ακαδημαϊκό συμμάζεμα, ούτε μόνο για δημοσιονομική προσαρμογή. Ο όποιος  τάχα εξορθολογισμός  προπαγανδίζεται   δεν αναιρεί το γεγονός ότι το κόστος θα το πληρώσει για μια ακόμη φορά η λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της.
Στα πλαίσια αυτά θεωρούμε πως είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον των διάφορων τοπικών φορέων και παραγόντων για την παραμονή του Πανεπιστημίου στη Λιβαδειά, αφού κανένας λόγος δεν γίνεται για το περιεχόμενο των σπουδών, τη δυνατότητα των φοιτητών στις συνθήκες της κρίσης να καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, την εργασιακή προοπτική και τα επαγγελματικά δικαιώματα. Κανείς φοιτητής, γονιός, εργαζόμενος στο πανεπιστήμιο δεν πρέπει να ξεγελαστεί, το ενδιαφέρον τους δεν είναι για τους φοιτητές και τη γνώση. Αντίθετα το «ενδιαφέρον» τους αντιμετωπίζει  τη γνώση σαν   εμπόρευμα και τους φοιτητές σαν  πελάτες. Σε αυτή την  κατεύθυνση είναι και το κάλεσμα του Δημάρχου Λιβαδειάς για κινητοποίηση την ημέρα της πανελλαδικής – πανεργατικής απεργίας. Την ημέρα εκείνη που οι εργαζόμενοι μαζί με τους φοιτητές και τον υπόλοιπο λαό διαδηλώνουν για τα δικαιώματα τους στη δουλειά, την Παιδεία, την Υγεία, ο Δήμαρχος της Λιβαδειάς προσπαθεί να δείξει  το υποκριτικό του ενδιαφέρον.  Αλήθεια τι σχέση μπορεί να έχει η δημόσια  και δωρεάν παιδεία που ζητάνε οι εργαζόμενοι , με τους ιδιώτες χορηγούς που βλέπει  σαν λύση στο πρόβλημα ο κ. Δήμαρχος.
Το ΚΚΕ δεν αντιμετωπίζει τους φοιτητές και σπουδαστές σαν πελάτες. Γι' αυτό και δεν είχε συναινέσει, όταν γινόταν η κατάτμηση ιδρυμάτων και επιστημονικών αντικειμένων και η διασπορά τους σε όλη την Ελλάδα, με ευθύνη των ίδιων κομμάτων, που σήμερα προσπαθούν δήθεν να συμμαζέψουν την κατάσταση. Δε συναινεί ούτε και σήμερα, που οι λαϊκές οικογένειες καλούνται να πληρώσουν και πάλι τους σχεδιασμούς για το «Πανεπιστήμιο Α.Ε.».
Λέμε κατηγορηματικά και επί της ουσίας  ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ
Το ΚΚΕ καλεί τους σπουδαστές και τις οικογένειές τους, τους εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο, τους πανεπιστημιακούς δασκάλους να δώσουν μάχη για να μην πεταχτεί κανείς σπουδαστής εκτός σπουδών, να τελειώσουν όλοι απρόσκοπτα τις σπουδές τους. Να παλέψουν για να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος και δάσκαλος, για να ανοίξει ο δρόμος προκειμένου να ικανοποιηθούν όλες οι λαϊκές ανάγκες της δωρεάν φοίτησης και της ακαδημαϊκής λειτουργίας.
Κ.Ο. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του