''AMAΛ, ΚΑΝΕ ΠΙΣΩ, Ο ΛΟΡΔΟΣ ΕΛΓΙΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ''...




Συνεχίζει με τα εμπρηστικά δημοσιεύματα ο βρετανικός Τύπος. Το νέο χτύπημα αυτή τη φορά ήρθε από την Daily Telegraph. Ο συντάκτης που υπογράφει το άρθρο ισχυρίζεται ότι ο Λόρδος Ελγιν ...
ήταν ήρωας που έσωσε τα Μάρμαρα για τον κόσμο.


«Η Αμάλ πρέπει να κάνει πίσω. Ο λόρδος Ελγιν ήταν ήρωας και έσωσε τα μάρμαρα για τον κόσμο», γράφει χαρακτηριστικά ο Ντομικίν Σέλγουντ.

Ο δημοσιογράφος και ιστορικός στο μακροσκελές άρθρο του στην Daily Telegraph επιτίθεται ευθέως στην Αμάλ Αλαμουντίν στη χώρα μας, αποθεώνει τον Λόρδο Ελγιν και διαστρεβλώνει ιστορικά γεγονότα.

«Τα μάρμαρα καταστρέφονταν στην Αθήνα. Ο Ελγιν ζήτησε άδεια από την κυβέρνηση στην Αθήνα να τα αφαιρέσει. Το έπραξε με τις ευλογίες της κυβέρνησης της Αθήνας, μέσα σε μια περίοδο 4 ετών, από το 1801 έως το 1805. Τα μάρμαρα ανήκουν στη Βρετανία και κανένας νόμος δεν δίνει στην Ελλάδα δικαιώματα επί των μαρμάρων του Παρθενώνα», γράφει χαρακτηριστικά.

Ο δημοσιογράφος δεν παραλείπει να αναφερθεί και σε συνεργάτη της κ. Κλούνεϊ που υποστήριξε ότι ο Ελγιν αφαίρεσε τα γλυπτά για να τα πουλήσει στο βρετανικό μουσείο με σκοπό τον πλουτισμό: «Ο Λόρδος Ελγιν εκτός από ήρωας ήταν πλούσιος και ένας λάτρης της τέχνης που θέλησε να σώσει τα μάρμαρα από την καταστροφή, ξόδεψε τεράστια ποσά για να πετύχει το σκοπό του και πέθανε πάμφτωχος».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του