ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΠΡΩΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ...


Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών επέβαλε το δικαστήριο της Λευκωσίας στον πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Χριστόδουλο Χριστουδούλου, ενώ χρηματική ποινή ύψους 13.500 ευρώ ...
επιβλήθηκαν στην εταιρεία της θυγατέρας του, A.C. Christodoulou Consultants.


Ο κ. Χριστοδούλου ήρθε αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεών του και ειδικότερα με την ενέργειά του να μην δηλώσει στην Εφορία, επί σειρά ετών, το 1 εκατ. ευρώ που έλαβε η εταιρεία A.C. Christodoulou Consultants από την εταιρεία Focus του Έλληνα επιχειρηματία Μιχάλη Ζολώτα.

Η Επαρχιακός Δικαστής Λευκωσίας Φάνη Καπετάνιου στην απόφαση που ανέγνωσε χαρακτήρισε ιδιαιτέρως σοβαρά τα αδικήματα που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος, πρώην υπουργός Εσωτερικών και Οικονομικών και πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Χριστόδουλος Χριστοδούλου.

Σημείωσε το ότι ενέχουν το στοιχείο του δόλου και της καταδολίευσης, προσθέτοντας μάλιστα ότι έγιναν προσχεδιασμένα. 

Η δικαστής θεωρεί αυτονόητο ότι ο κατηγορούμενος γνώριζε τη σημασία του να υποβάλει ορθή φορολογική δήλωση για το 1 εκατ. της FOCUS καθώς είναι πρόσωπο, όπως συμπλήρωσε, με γνώσεις νομικές  ενώ διετέλεσε και υπουργός Οικονομικών. Οι ποινές, υπογράμμισε το δικαστήριο, θα  πρέπει να αντανακλούν τη σοβαρότητα των αδικημάτων εξ ου και ο νομοθέτης προέβλεψε ποινή φυλάκισης μέχρι και 5 χρόνια. 

Από τα γεγονότα προκύπτει, κατέληξε στην απόφαση της η κ. Φάνη Καπετάνιου, ότι στο μυαλό του κατηγορούμενου υπήρξε πρόθεση καταδολίευσης. Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι όλες οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου ήταν της ίδιας σοβαρότητας.

Αναφέρεται επίσης ότι η ποινή του είναι μήνυμα προς τρίτους ότι και τα δικά τους αδικήματα θα τύχουν της ίδιας μεταχείρισης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του