''Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ''...


Το ζήτημα των φοροελαφρύνσεων και της επικείμενης διαπραγμάτευσης για την βιωσιμότητα του χρέους ξεχωρίζουν στις εναρκτήριες τοποθετήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων για την συζήτηση του ...
προσχεδίου του προϋπολογισμού στην Βουλή. 
Ο εισηγητής της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος  κάλεσε την κυβέρνηση να «τολμήσει» φοροελαφρύνσεις και να επαναφέρει «ελάχιστο αφορολόγητο όριο» για να του απαντήσει ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος ότι απαιτείται «άλλος δρόμος. Χρειάζεται ένα σοκ η οικονομία  αλλιώς ούτε οι δικές σας ούτε οι δικές μας πολιτικές θα λειτουργήσουν» και να προσθέσει ότι η αντιμετώπιση της ύφεσης γίνεται με αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και όχι με φοροελαφρύνσεις.

Την ανάγκη μείωσης των φορολογικών συντελεστών επισήμανε και ο κ. Γιάννης Κουτσούκος ενώ η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιθυμεί την συνέχιση της υπερφορολόγησης.

Ανδρέας Λυκουρέτζος «Να επανέλθει το αφορολόγητο όριο»
Στην ανάγκη γενναίων φοροελαφρύνσεων εστίασε την τοποθέτησή του ο κ. Ανδρέας Λυκουρέτζος καθώς όπως είπε «νοικοκυριά και επιχειρήσεις πιέζονται από το βάρος των φόρων».

Ο βουλευτής προχώρησε μάλιστα σε συγκεκριμένη πρόταση η οποία αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς την εξέφρασε ως εισηγητής της ΝΔ για το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Συγκεκριμένα είπε πως πρέπει «να επανέλθει ελάχιστο αφορολόγητο εισόδημα στα επίπεδα του ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος». Αναφορικά με το χρέος είπε πως «Η μετάθεση πληρωμής χρέους σε βάθος χρόνου θα επιτρέψει την καλύτερη διαχείριση του».

Τσακαλώτος «Δεν υπάρχει λόγος να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα αν δεν λυθεί το θέμα της βιωσιμότητας χρέους»

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος προανήγγειλε «τρίτο επεισόδιο ύφεσης» και υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει λόγος να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα αν δεν λυθεί το θέμα της βιωσιμότητας χρέους». Χαρακτήρισε «ντροπή» τις αναφορές για  success story την στιγμή που 3,9 εκατομμύρια άνθρωποι απειλούνται απο την ακραία φτώχεια.

Υποστήριξε ότι «Χρειάζεται άλλος δρόμος. Χρειάζεται ένα σοκ, έναν  κλυδωνισμό η οικονομία  που θα επιτρέψει στρατηγικές ζήτησης. Ουτε οι δικές σας ούτε οι δικές μας πολιτικές μπορούν να λειτουργήσουν αν δεν γίνει σοκ  είτε με δημόσιες επενδύσεις είτε από χρέος κλπ . Αν δεν γίνει τότε αυτή η κατάσταση θα συνεχίζεται». Υποστήριξε μάλιστα – επικαλούμενος την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ -  ότι η ύφεση αντιμετωπίζεται με αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και όχι με μείωση της φορολογίας. Η συγκεκριμένη του αναφορά προκάλεσε την αντίδραση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη η οποία του απάντησε πως «θεωρούμε τους έλληνες υπερφορολογημένους και πρέπει να υπάρξει άμεσα μείωση της φορολογίας. Εσείς, η Αριστερά θεωρείτε ότι πρέπει να συνεχιστεί η υπερφορολογία. Στην ίδια έκθεση του ΔΝΤ για το ΠΔΕ λεει ότι πρέπει να ακολουθηθεί πολιτική φοροελαφρύνσεων αλλά αυτό δεν το είπατε στην ομιλία σας».

Αναφορικά με το χρέος ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι οι υφιστάμενες συζητήσεις δεν γίνονται στην βάση της μείωσης ή της επιμήκυνσης αλλά «για το ποια νομική και πολιτική μορφή θα έχει η νέα βοήθεια» ενώ κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι απέχει από τον προβληματισμό που αναπτύσσεται στην Ε.Ε. και διεθνώς για το κατά πόσο είναι επιτυχής η πολιτική λιτότητας και ύφεσης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του