H ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!


ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ...
Αυτά μόνο η κυβέρνηση Σαμαρά θα μπορούσε να τα κάνει. Να στείλει τους συντηρητικούς δικαστές στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ! Γιατί κάτι τέτοιο συνέβη σήμερα. Κατά τη διάρκεια της...
δίωρης συνάντηση των εκπροσώπων των δικαστικών ενώσεων με τονΑλέξη Τσίπρα έθεσαν θεσμικό ζήτημα λόγω της μη εφαρμογής δικαστικών αποφάσεων από την κυβέρνηση! Πήγαν δηλαδή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για να καρφώσουν την κυβέρνηση στον Α. Τσίπρα!
Μετά το πέρας της συνάντησης εκπρόσωποι των δικαστικών αναφέρθηκαν στο θέμα σε συζήτηση τους με δημοσιογράφους, σημειώνοντας ότι με την μη εφαρμογή αποφάσεων όπως αυτές για τις καθαρίστριες ή για τους ένστολους, παραβιάζεται η έννομη τάξη και το κράτος δικαίου.
Επιπλέον, μιλώντας έξω από το γραφείο του κ. Τσίπρα, οι εκπρόσωποι των δικαστικών λειτουργών, είπαν ότι όπως οι δικαστικοί δεν πρέπει να πολιτικολογούν, έτσι και από τους πολιτικούς θα πρέπει να αποφεύγονται δηλώσεις με τις οποίες κρίνονται αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Σε ερώτηση αν θα έπρεπε να αποφεύγονται πολιτικές δηλώσεις για το έργο της δικαιοσύνης, η απάντηση που έδωσαν κορυφαίοι δικαστικοί ήταν: "Ασφαλώς θα έπρεπε. Αυτό το έχουμε πει επίσης  τόσες φορές ότι πρέπει και να αποφεύγουν και να κρίνουν τις δικαστικές αποφάσεις, όχι βέβαια στην έννοια της ευρείας κριτικής, αλλά όταν αυτό συνιστά περέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης".

Ως προς την ύπαρξη πολιτικών παρεμβάσεων στο έργο της Δικαιοσύνης, δικαστικοί που συμμετείχαν στην συνάντηση σημείωσαν ότι αν υπάρχουν, εξαρτάται από τους ίδιους τους δικαστές και κατά πόσο τις δέχονται και υποκύπτουν σε αυτές.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του