MARCO MINITI>O Ιταλός υπ. Eσωτερικών βγάζει άχρηστη γερμανική και γαλλική αστυνομίαΟι Ιταλοί αστυνομικοί που γέμισαν περηφάνια τη χώρα τους








Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως 2 Ιταλοί αστυνομικοί διέσωσαν προς στιγμή την τιμή της Μέρκελ και γέμισαν με περηφάνια την πατρίδα τους.

«Ήταν ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στην Ευρώπη κι αμέσως τον ταυτοποιήσαμε και τον εξουδετερώσαμε. Πράγμα που σημαίνει ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας μας δουλεύουν πραγματικά καλά», είπε θριαμβολογώντας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγη ώρα ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Μάρκο Μινίτι.




Επιβεβαιώνοντας ότι ο άνθρωπος που σκοτώθηκε λίγο μετά τις τρεις τα χαράματα στην πλατεία της Πρωτομαγιάς στο Μιλάνο είναι όντως ο μακελάρης του Βερολίνου ο Ιταλός υπουργός αποκάλυψε ότι μίλησε με τον Ιταλό αστυνομικό που τραυματίστηκε στον ώμο απ’ τα πυρά του δράστη.
«Μίλησα προσωπικά με τον αστυνομικό Κρίστιαν Μόβιο, που τραυματίσθηκε, και τον ευχαρίστησα για τον επαγγελματισμό του». «Η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο και τις επόμενες ημέρες θα τον επισκεφθώ στο νοσοκομείο», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Χάρη στην ενέργειά του, οι Ιταλοί θα μπορέσουν να περάσουν πιο ήσυχα Χριστούγεννα», τόνισε ο Μινίτι ευχαριστώντας όλα τα σώματα ασφαλείας, «για τα οποία η Ιταλία πρέπει να είναι υπερήφανη».

«Οι άνθρωποι που εργάζονται στην αστυνομία μας είναι εξαιρετικοί. Η Ιταλία θα πρέπει να είναι περήφανη γι’ αυτούς», συμπλήρωσε. Και την ώρα που είπε τη λέξη «περήφανη» όλοι οι παριστάμενοι ξέσπασαν σε παρατεταμένο χειροκρότημα.

Ο ΙΤΑΛΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΕΛΑΡΗ

Οι αστυνομικοί Πρόκειται τον Κριστιάν Μόβιο και το Λούκα Σκάτα, ήταν αυτοί που στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής επιχείρησαν έναν έλεγχο ρουτίνας με αποτέλεσμα να πέσει πάνω τους ο μακελάρης του Βερολίνου.



Εκεί, όπως περιέγραψε ο Ιταλός υπουργός, έπεσαν πάνω στον Αμρί ο οποίος δεν δίστασε ούτε στιγμή και άνοιξε αμέσως πυρ κατά των δύο αστυνομικών τραυματίζοντας τον Μόβιο στον ώμο. Ο ίδιος, ωστόσο, ήταν αυτός που ανταπέδωσε τα πυρά τραυματίζοντας θανάσιμα τον 24χρονο Τυνήσιο.
Το επόμενο βήμα ήταν οι ιταλικές αρχές να ερευνήσουν τα δακτυλικά αποτυπώματα και να ταυτοποιήσουν «χωρίς αμφιβολία» όπως είπε ο Ιταλός υπουργός ότι ο νεκρός άνδρας ήταν όντως ο Αμρί.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του