ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ! "Προδώσαμε" τη Ρωσία! Διώξαμε διπλωμάτες...Πληροφοριακά







Σε μια "άκομψη", όπως χαρακτηρίστηκε από τη ρωσική πλευρά, κίνηση προχώρησε η Ελλάδα πριν μερικούς μήνες, απελαύνοντας τον Ρώσο πρέσβη που είχε έρθει να υπηρετήσει στη πρεσβεία της Αθήνας, με αποτέλεσμα, αυτό να οδηγήσει στην απέλαση του διπλωμάτη που είχε μεταβεί στην ελληνική Πρεσβεία στη Μόσχα.

Την πληροφορία δεν διέψευσε ούτε ο Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε, λέγοντας: "Μπορώ να πω, ότι εάν οι πληροφορίες σας είναι σωστές, τότε το σκορ είναι 1-1, είμαστε ίσοι".

Οι απελάσεις ξεκίνησαν με ελληνική πρωτοβουλία και άμεσα, αφού ο Ρώσος διπλωμάτης έμεινε λίγο διάστημα στο πόστο του, αλλά απομακρύνθηκε χωρίς να υπάρχει κάποια σοβαρή αιτιολογία ή καλύτερα, δεν έγινε ποτέ γνωστός ο λόγος της απόλυσης.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε η ελληνική πλευρά, μέσω υπεκφυγών τόνισε ότι ήταν ελληνική απόφαση, "φουντώνοντας" τις φήμες που θέλουν να έχουν βάλει το χέρι τους στην υπόθεση οι σύμμαχοι μας.

Το θέμα δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις, με κοινή απόφαση ώστε να μην επηρεαστεί το κλίμα φιλίας που είχε δημιουργηθεί με αφορμή το έτος Ελλάδα-Ρωσία.

Δεν είναι μόνο αυτό, όμως, που έπραξε η Ελλάδα απέναντι στην ομόδοξη Ρωσία.

Όπως έγινε γνωστό, η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε να ανεφοδιάσει τα ρωσικά πολεμικά πλοία που πήγαιναν στη Συρία για την στρατιωτική επιχείρηση κατά των τρομοκρατών, με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, να σχολιάζει:

"Σχετικά με τον ανεφοδιασμό των πλοίων μας, που υποστηρίζουν τις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις, τη βάση μας στο Χμέιμιμ και την τεχνική-επισκευαστική μονάδα στο Ταρτούς, τα καταφέραμε. Έχουμε τη δυνατότητα, χωρίς να επιβαρύνουμε κανέναν από τους συναδέλφους μας, να διασφαλίζουμε τη λειτουργία της αεροπορίας και του στόλου μας".

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του