ΕΝ ΜΕΡΕΙ! Ομοσπονδιακή δικαστής «μπλοκάρει» το διάταγμα Trump...



Ομοσπονδιακή δικαστής στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης εξέδωσε κατεπείγουσα εντολή με την οποία αναστέλλεται προς το παρόν η δυνατότητα των αρχών των ΗΠΑ να απελαύνουν από τη χώρα ανθρώπους που έχουν φθάσει σε αμερικανικά αεροδρόμια με έγκυρες βίζες.
Η απόφαση αυτή μπλόκαρε την απόφαση του προέδρου κατά ένα μέρος, καθώς απαγορεύει στην κυβέρνηση την απέλαση όσων αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση και «παγιδεύθηκαν» σε αεροδρόμια των ΗΠΑ. Όμως δεν κατάφερε να τους επιτρέψει την είσοδο στη χώρα ή να εκφέρει μία ευρύτερη κρίση περί της αντισυνταγματικότητας του διατάγματος Τραμπ.

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) εκτιμά ότι η εντολή επηρεάζει 100 ως 200 ανθρώπους που έχουν συλληφθεί σε αεροδρόμια των ΗΠΑ ή ταξιδεύουν, αν και νομικοί σύμβουλοι της αμερικανικής κυβέρνησης δεν ήταν σε θέση σε επιβεβαιώσουν τον αριθμό.

Η δικαστής Αν Ντόνελι, πρόεδρος του περιφερειακού δικαστηρίου της ανατολικής περιφέρειας της Νέας Υόρκης, έλαβε την απόφαση σε μια συνεδρίαση σχετικά με το διάταγμα που υπέγραψε την Παρασκευή πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε, με το οποίο αναστέλλεται προσωρινά η μετανάστευση από επτά μουσουλμανικές χώρες δίνοντας προτεραιότητα σε χριστιανούς. Aυτές οι χώρες είναι το Ιράκ, η Συρία, το Ιράν, το Σουδάν, η Λιβύη, η Σομαλία και η Υεμένη.

Μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η απαγόρευση εισόδου ισχύει και για τα πληρώματα των αεροπορικών εταιρειών, αναφέρει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) το οποίο εστάλη σε αερομεταφορείς σε όλο τον κόσμο χθες Σάββατο.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία τελωνείων και προστασίας των συνόρων των ΗΠΑ ενημέρωσε την IATA για τους νέους κανόνες το απόγευμα του Σαββάτου, προστίθεται στο μήνυμα και διευκρινίζεται πως όλα τα μέλη πληρωμάτων που έχουν διαβατήρια χωρών όπως το Ιράν, συμπεριλαμβανομένων πιλότων και αεροσυνοδών, απαγορεύεται να εισέλθουν στην αμερικανική επικράτεια.- See more at: http://marketnews.gr/article/460443/omospondiaki-dikasths-mplokarei-to-diatagma-trump#_

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του