Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ – Μακριά από την αυτοδυναμία η ΝΔ (κάρτες) Νέο γκάλοπ για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος






Δυσκολεύουν τα πράγματα για την κυβέρνηση μετά τις εξελίξεις στο τελευταίο Eurogroup αλλά και μετά την τελευταία δημοσκόπηση που συμπίπτει με τα δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Σε νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος, διευρύνεται η διαφορά στην πρόθεση ψήφου ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 31,2%, την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται δεύτερος με μόλις 15,4%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6.9%, η Χρυσή Αυγή με 6,5% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,2%.

Παράλληλα, στην ίδια δημοσκόπηση, 7 στους 10 ψηφορόρους του ΣΥΡΙΖΑ κρίνουν αρνητικά την κυβέρνηση, ενώ 8 στους 10 βλέπουν 4ο μνημόνιο. Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο της έρευνας είναι ότι πάνω από 70% των ερωτηθέντων καταδικάζει τις επιθέσεις Τσίπρα εναντίον των ΜΜΕ, ενώ το 81% υπογραμμίζει ότι ήταν καλύτερα δύο χρόνια πριν. Την ίδια στιγμή, σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας που έγινε στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου η ΝΔ είχε προβάδισμα 30,5% έναντι 15,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε, το 59,3% των αναποφάσιστων που δηλώναν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ δεν επέστρεφε στο κόμμα που ψήφισε, ενώ το 67% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ έκριναν αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση διευρύνει έτι περαιτέρω την απόσταση που εδώ και καιρό τη χωρίζει από το κυβερνών κόμμα και με το 27,8% που συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου έχει πλέον υπερδιπλάσιο ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ, που με το ισχνό 13,7%, στο οποίο ανέρχεται πλέον η απήχησή του υπολείπεται κατά 13,5 μονάδες. Το υψηλό αυτό «γαλάζιο» προβάδισμα, ωστόσο, μπορεί να φτάσει έως τις 20 μονάδες, όπως εκτιμούν οι αναλυτές της Marc, οι οποίοι με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων, που φτάνουν στο 17%, οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι η δύναμη της Ν.Δ. θα κινηθεί σε επίπεδα πέριξ του 38,3% (με ανώτερο το 41,3% και κατώτερο το 35,3%), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει κοντά στο 18,9% (μεταξύ του 21,3% και του 16,5%).

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του