ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΑ ΙΜΙΑ Νέο επεισόδιο στα Ίμια: Οι Τούρκοι λένε ότι καταδίωξαν περιπολικό του Λ.Σ.




Δημοσιεύματα των τουρκικών ΜΜΕ αποκαλύπτουν ένα νέο επεισόδιο το οποίο σημειώθηκε στην περιοχή των Ιμίων μετά την «επίσκεψη» που πραγματοποίησε εκεί η ηγεσία του τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Στις 16:30 περιπολικό του ΛΣ επιχείρησε να πλησιάσει στα Ιμια αλλά απωθήθηκε από περιπολικό της τουρκικής Ακτοφυλακής.

«Σήμερα στις 16:30 σκάφος του ελληνικού λιμενικού ήρθε από την Κω στις βραχονησίδες Ίμια, αλλά εμποδίστηκε από σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής που περιπολούσε στην περιοχή. Η προσπάθεια του ελληνικού σκάφους να προσεγγίσει τις βραχονησίδες και η παρεμπόδιση του από το τουρκικό σκάφος, καταγράφηκε από τον φακό του DHA», αναφέρεται σε τουρκικά ΜΜΕ.


Όπως αναφέρει ακόμη η ιστοσελίδα στην νήσο Κάλυμνο της Ελλάδας, γινόταν τελετή για τους 3 αξιωματικούς που πέθαναν με ελικόπτερο το 1996, στην διάρκεια της κρίσης που είχε φέρει στο χείλος του πολέμου Τουρκία και Ελλάδα.

Ενώ το ‘TCG Meltem’ στο οποίο βρισκόταν ο ΓΕΕΘΑ Ακάρ και οι αρχηγοί των όπλων πλησίαζε στα Ίμια, ξεκίνησε για εκεί από την Καλόλιμνο (1 μίλι απόσταση) και ένα σκάφος του ελληνικού λιμενικού. Την επίσκεψη παρακολούθησαν επίσης από μακριά και ελληνικά πολεμικά σκάφη πλοία που βρισκόταν σε Κω και Κάλυμνο.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, αφού έκανε βόλτα και ερεύνησε γύρω από τα Ίμια, μετά επέστρεψε στο Μπόντρουμ.

Όχι μόνο τα τουρκικά σκάφη προσέγγισα τα Ίμια αλλά πέρασαν και ανάμεσα από την δυτική και την ανατολική Ίμια ανενόχλητα



Ο στρατηγός Χουλουσί Ακάρ στο ελικόπτερο Cougar που δεν χρησιμοποίησαν οι Τούρκοι σήμερα στα Ίμια σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ



Η τουρκική στρατιωτική ηγεσία αλληλοσυγχαίρεται μετά την "επιτυχή επίσκεψη"



Η τουρκική ΤΠΚ κλάσης Kilic TCG Meltem ενώ πλέει σε απόσταση... λιγων μέτρων απο τα Ίμια, πριν... "εκδιωχθεί" απο το ΛΣ σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ





Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του